2015-11-24 2375 views
近日常去深水埗試新野,因為大小食肆林立,各式其適。前幾日行經桂林街發現有間新開業嘅韓燒餐廳"5enses",好食嘅我當然要入內一試😀甫入店內,裝潢非常典雅,帶有少少歐陸風情,亦不失韓式風味前菜,甜蕃薯真係好正,泡菜酸辣適中,其他都過得去 首先黎架係醬油蟹,好多膏,睇見都令人垂涎欲滴,口感黏黏稠稠味道鮮美,但始終係醃製品味道偏咸,撈飯食就啱啱好👍👍 芝士海鮮炒年糕甜酸鴛鴦 炸雞傳統的韓國食物“炆牛肋骨栗子煲”,栗子及白蘿蔔入晒味,牛肋骨炆得好腍好有肉香,墊底慨南瓜因為索左牛肋骨D汁,變得香甜😄😄我地本來都想食五層海鮮塔,但唔知要提前預定,唯有下次有機會再黎過啦!總括黎講呢餐好滿足,食物質素有水準,服務員態度也一流,要推介俾朋!!!
甫入店內,裝潢非常典雅,帶有少少歐陸風情,亦不失韓式風味

前菜,甜蕃薯真係好正,泡菜酸辣適中,其他都過得去

芝士海鮮炒年糕

甜酸鴛鴦 炸雞

2015-11-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 醬油蟹
  • 炆牛肋骨栗子煲