2009-03-29 2 views
嚼江南,其實一段時間之前去過.. 覺得幾好。咁趁早放學,就同同學仔去食個 LUNCH。可是,水準下降了,是沙田分店差?不知道了。講下食左 D 咩先。小籠包: 呢個整得幾好。夾起後唔會穿,同埋真係好多汁,好似個布袋仔咁.. 所以係靚野。肉汁多,同埋 D 肉唔會太肥,唯獨 D 皮林左少少,口感唔夠。咸肉豆腐湯: 好清,但係好夠味,同埋多料。呢個係推介之選。炒鱔糊: 個汁太多太杰,太多獻,搞到好似一 PAT 槳咁... 好滯同埋好油。干煸四季豆: 我 Expect 佢既四季豆係乾身,但上菜時係「濕身」的。同埋有肉鬆係上面,有點畫蛇添足的感覺。佢既四季豆變左好林身,好似炆四季豆咁。失望。整體來說,呢個只屬一般而已。

講下食左 D 咩先。
咸肉豆腐湯: 好清,但係好夠味,同埋多料。呢個係推介之選。

整體來說,呢個只屬一般而已。
小籠包
豆腐湯
炒鱔糊
四季豆
$60 (Lunch)
小籠包
豆腐湯