近年香港都興起好多唔同既星加坡、馬來西亞菜,而我地都非常鍾意食,今次經過太子見到呢間開左分店就入去試下😀•Dinner set•🦞星洲龍蝦叻沙摻摻 配鮮油咖央多士 $128一上枱原隻開邊龍蝦已經佔左半碗喇沙,超吸睛📸摻摻係我最鍾意食喇沙既配搭,加上2種唔同既麵吸湯程度唔同,就多左一種味道既層次😋開邊龍蝦超多肉,好惹味😌呢個套餐仲配埋鮮油咖央多士,厚厚既牛油,再加上斑蘭醬,非常邪惡😂-🐓獅城芽菜走地雞飯 配白胡椒排骨茶 $95走地雞份量好多,非常嫩滑,配上由雞油同斑蘭煮成既雞飯,特別好味👍🏼晚餐仲配上一個小型白胡椒排骨茶,佢同平時食開重藥材味既肉骨茶有少少分別,佢係偏着重胡椒味既新加坡式肉骨茶,H先生好鍾意🥰-🥬參巴醬通菜 +$20🐖順化炭燒豬肉串(3串) +$20🧋仙草椰奶冰 +$12偏甜同重椰子味,配上我地至愛既仙草,幾好味😚-🍨雪糕班蘭奶茶 +$12一見到個名就好想嗌,非常特別未見過,係一杯有斑蘭味既奶茶再配上雲呢拿味雪糕,感覺非常有童真🤣
•Dinner set•
🦞星洲龍蝦叻沙摻摻 配鮮油咖央多士 $128
鮮油咖央多士

🐓獅城芽菜走地雞飯 配白胡椒排骨茶 $95
獅城芽菜走地雞飯
白胡椒排骨茶

🥬參巴醬通菜 +$20
🐖順化炭燒豬肉串(3串) +$20
順化炭燒豬肉串(3串)

🧋仙草椰奶冰 +$12
仙草椰奶冰

偏甜同重椰子味,配上我地至愛既仙草,幾好味😚
🍨雪糕班蘭奶茶 +$12
雪糕班蘭奶茶
Type of Meal
Dinner
鮮油咖央多士
獅城芽菜走地雞飯
白胡椒排骨茶
順化炭燒豬肉串(3串)
仙草椰奶冰
雪糕班蘭奶茶