2016-10-03 191 views
之前去過lava土瓜灣店,覺得唔錯,所以今次同朋友再黎太子店再食過。太子店比較細,座位比較迫,枱都好似細張d~野食2間分店都一樣,2個人點左一份炸雞,加拿大黑毛豬配黑醋洋蔥暖沙律同西班牙煙肉車厘茄手捲通粉。飲品叫左virgin sangria, 味道似fruit punch~小食點左呢份menu無既special item炸雞,店員話係用左65種香料醃既,有無咁多Vi就食唔出啦xd只係食到炸雞味道好香好濃,賣相都好令,一點點綠色既係青檸汁,加埋食幾清新,另外一提呢份雞都幾辣下。加拿大黑毛豬配黑醋洋蔥暖沙律份量2個人share都ok, 黑毛豬8成熟,肉味香濃,有咬口, 不過有少少韌,旁邊既洋蔥暖沙律幾特別。最後既西班牙煙肉車厘茄手捲通粉就普普通通,煙肉唔算多,手捲通粉幾彈牙,不過整體無咩特別。整體呢度食物都唔錯,但個人中意土瓜灣店多d~

加拿大黑毛豬配黑醋洋蔥暖沙律
西班牙煙肉車厘茄手捲通粉

整體呢度食物都唔錯,但個人中意土瓜灣店多d~
  • 慢煮牛腩手工包