2021-05-02 80 views
今日出左去港島區搵朋友拎野,咁就順便喺佢屋企附近食個飯啦,呢間舖頭雖然地方唔大,但見佢門口都幾有格調!入到去,好驚喜佢天花板竟然有一堆花藝裝飾😍不過如果枱面都有花就更加正喇😝我同朋友分別叫左兩份午餐,套餐已包飲品,而前菜分別就有沙律同埋餐湯選擇!我地一個揀左湯,一個揀左沙律餐湯係南瓜忌廉湯,飲落去都幾creamy,配上南瓜嘅甜味,香滑得黎但不會覺得膩!而佢地沙律菜係配芝麻醬的!🌿香煎海鱸魚配白酒忌廉汁幾鍾意佢個醬汁,食落去有少少酸味幾特別,配落個魚到好夾,肉質都剛剛好👍🏻🌿法式慢煮春雞配燒汁雞嘅肉質嫩滑,外皮香脆,而燒汁的味道帶點磨菇味😍同平時喺街食到嘅燒汁係有唔同!🌿美式咖啡🌿白桃乳酸梳打酸酸甜甜,係呢d咁熱嘅天氣飲真係一流👍🏻食野途中見到對面枱個青口都好似唔錯,下次有機會嘅話要再黎試下先😋

我地一個揀左湯,一個揀左沙律

🌿香煎海鱸魚配白酒忌廉汁

香煎海鱸魚配白酒忌廉汁

🌿法式慢煮春雞配燒汁

🌿美式咖啡

🌿白桃乳酸梳打

白桃乳酸梳打

酸酸甜甜,係呢d咁熱嘅天氣飲真係一流👍🏻

2021-05-02
$120 (Lunch)
香煎海鱸魚配白酒忌廉汁
  • 香煎鱸魚配白酒忌廉汁