2023-08-13 58 views
呢間店係日式fusion 西式菜的鋪頭,佢鋪面面積唔大,今次就叫咗個西京燒比目魚飯。西京燒比目魚飯🍚個飯中間有一塊手掌咁大既比目魚,佢係煎得有啲焦焦地,但整體都香口彈牙。個飯有粟米心同啲白蘿蔔做配菜,整體來講都幾好食既。

西京燒比目魚飯🍚
2023-04-29 148 views
我最開心,就是拜訪小店了。在歌頓道,有這一間名叫《Sheep and Pig》的小小食店,是一間長期吸引住我的小食肆,也是一間我覺得有特別事件要獎勵一下自己才會來的地方。這次,則好是向天后方向行,而又因為就黎離開炮台山的工作生活,所以要獎勵一下自己,於是,就來了。可是,執筆時,已發現此小店光榮結業了。這一間食店 / 咖啡店,真係豆膶咁細。中午如不早來,好快就會爆滿。餐廳雖然細,但店方並沒有擺到密密麻麻,一個人來,或是一檯四人來用餐,感覺都舒服。午餐,有三個 set,前菜的餐湯是一個自家製的蘑菇湯。放入口時,即時已經感覺到滿口都是蘑菇粒。湯有忌廉香,但感覺到店方落得不重手,能盡顯蘑菇的味道。然而,加了少許橄欖油之後,直接令到這湯更加之香濃。這店叫《Sheep and Pig》,但當日的午市餐牌並沒有羊,然而,最吸引我的,就是牛。當日我的午餐是 USAD Iron Steak serve with French Fries (美國牛板腱配薯條) ,要求了5成熟,出來的牛板腱扒果真是燒到剛剛好。著條香脆,牛肉嫩滑而味濃,我吃得好滿足。這店雖不是主打咖啡,但其咖啡 menu 的選擇可真是多囉囉
這店雖不是主打咖啡,但其咖啡 menu 的選擇可真是多囉囉。那天,店員推介了氣泡咖啡。看起來,真的有點像飲黑啤的一樣,入口甘香。我沒有多加把口去問,這一杯,應該就是所謂的 Nitro Coffee。果真夠特別。而此店的選豆非常好,咖啡味道很是香的。
食物好,環境又算是唔錯。成個午餐的感覺就是好 relaxing。忙碌了半天,來這兒輕鬆一個下午,吃點好東西,飲杯好咖啡,是一件快樂的事。可是,店主門另有新計劃,搞火鍋店。因為人手問題,這《Sheep and Pig》就要向大家告別了。
$120 (Lunch)
2023-02-17 79 views
其實我也經常性到銅鑼灣食嘢,在銅鑼灣有很多不同的餐廳可供選擇,但今天我選擇了一間比較有特色的餐廳,他給我吸引之處是門口裝修小巧精美,地方雖然不大但是我感覺到有一個熱誠,對食物的烹調熱誠是很重要的。香煎鱸魚配白汁忌廉$138平日都經常性食魚,但比較少食鱸魚另外也小食煎魚,今天見餐牌上有這種選擇,我有一個衝動想試一試。試過後我覺得白汁的龍厚度適中,鱸魚煎得雖然比較脆一點,反而令到他入口的更加鬆脆,但他煎得不是很乾身的那種,所以食落去有香脆的感覺但不會過火,算是近來我食煎魚之中它做得令我喜歡的,如果你想拎煎魚的美食推介,信我啦去試下佢你就明白咩叫做外脆內軟,油肉平均。美國牛腱版配溫泉蛋飯$138溫泉蛋我向來都少食,因為唔靚既蛋通常都係有點雞臭味,但我男朋友佢好鐘意食溫泉蛋,所以叫左e碟野比佢試下。發覺原來牛腱部位都幾軟熟,夾溫泉蛋都唔錯,佢隻蛋食落蛋香都幾好,我都食左一隻。另外飯方便如果汁可以再多一點更好,我自己鐘意少飯多汁,如果你想試下牛腱佢煙韌鬆軟口感,絕對要試。巨蜂提子梳打唔錯,食飯配佢幾好,甜度好,飲完解渴,提子味重,必叫。但要飲少甜的就唔好叫巨蜂提子了。總結:叄嘗算是天后一間少有少

香煎鱸魚配白汁忌廉$138

美國牛腱版配溫泉蛋飯$138

巨蜂提子梳打

總結:
叄嘗算是天后一間少有少店,食物都不錯的,重點是菜色都幾特別,如果食慣一般野既人不如試下佢。
2023-02-14 39 views
係銅鑼灣ikea買完野去左維園散左陣步😗誤打誤撞就去左呢間西日fusion餐廳望下Menu啲野食都岩口味 而且選擇都算多🤤店鋪空間唔算大 但坐得舒服特別適合2-4人入黎聚餐傾計🫶🏻🤩🍟芝士煙肉碎薯條配酸忌廉 ✨7/10薯條好有特色 而家出面都係多數得啲黑松露/蛋黃醬之類好少見到酸忌廉😗令薯條咁濟既野加返啲開胃感而且份量超多 超有誠意👍🏼✨🐟慢煮醬油三文魚柳配味噌麵豉醬 ✨9/10三文魚柳經過慢煮 肉質超級鮮嫩👍🏼有少少入口即溶既感覺再加麵豉醬配搭得超級好真心咁講 百幾蚊真到咁高質素既慢煮三文魚係超值🤤🦀 明太子蟹肉忌廉意粉 ✨8/10份量好多 兩個人share岩岩好明太子加埋忌廉醬濃厚入味 而且份量多每條意粉基本上都入到味🤤而且面頭佈滿蟹肉碎 亦保留到鮮甜味兩者配搭得非常出色🤩🤩超級超級推介慢煮系列👍🏼下次會想再黎食埋個牛阪腱同慢煮春雞🤩
係銅鑼灣ikea買完野

兩者配搭得非常出色🤩🤩

超級超級推介慢煮系列👍🏼
下次會想再黎食埋個牛阪腱同慢煮春雞🤩
2023-01-19 68 views
叁嘗 (天后)天后歌頓道1號DIVA地下1A號舖好少嚟天后食嘢😗竟然發掘到嘅高質又抵食嘅西餐❤️1.明太子蟹肉忌廉意粉($128)完全冇諗過個意粉份量超級多😍啲忌廉醬好濃好creamy😆好香 意粉都幾彈牙🍝啖啖都有蟹子蟹肉🦀大滿足🤤💥評分:8.5/102.美國牛板腱配薯條($148)個牛喺廚房揀定左幾熟😗大約五成,同我平時一樣😋啲牛好粉嫩得來又冇乜血水 點芥辣醬更好食,好香炭燒味🤤🥩 因為想健康少少所以我唔食薯條🍟轉左沙拉🤤不過因為我坐嗰邊係風口位冷氣大,所以啲牛好快凍左🥹💥評分:7.5/103.黑松露薯蓉($52)驚唔夠飽所以叫多個薯蓉😍😍冇諗過超驚喜🥰 黑松露勁香好濃 但係又唔會好煤氣味😂而且份量都幾多😗食完夠哂飽💥評分:9.5/10💥總性價比:8/10👍🏻呢間嘢嘅食物都偏大份😚個黑松露薯蓉真係好好食🤤❤️會想去多次食個薯蓉👍🏻
叁嘗 (天后)
天后歌頓道1號DIVA地下1A號舖

好少嚟天后食嘢😗竟然發掘到嘅高質又抵食嘅西餐❤️

1.明太子蟹肉忌廉意粉($128)
完全冇諗過個意粉份量超級多😍

💥評分:8.5/10

2.美國牛板腱配薯條($148)

💥評分:7.5/10

3.黑松露薯蓉($52)

💥評分:9.5/10

💥總性價比:8/10
天后西日fusion小店☺️lunch menu 選擇不少 而且不收service charge 挺抵食! 整體質素不錯 可以再訪~牛板腱配薯條🍟牛肉大概五成熟 生熟程度剛好手 口感也不錯 完全不乾不韌 肉味和油脂味平衡 份量也不少 性價比高! 🥩日式卷物試了比目魚裙邊牛油果卷🥑 比目魚輕輕炙燒過 帶點油香 加上牛油果的配搭 不錯吃😋 如果比目魚再燒焦多一點點 逼出更多油脂就更好😆是日餐湯—蘑菇湯 菇味香濃🍄另加了小食雞翼😋

是日餐湯—蘑菇湯 菇味香濃🍄
另加了小食雞翼😋
2022-12-03 200 views
嚟介紹良心餐廳啦💛今次想同大家介紹一間位於港島嘅良心小店🫶🏻,呢間餐廳主打嘅就係西日fusion菜😬,所以其實呢間餐廳嘅嘢食喺其他地方都比較少機會食到㗎🫡。想知我嗰日食咗啲咩嘅,就一定要繼續睇落去啦!食物方面☝🏻#香煎鱸魚配白酒忌廉汁($138)首先介紹嘅呢一款主食其實係是日精選推介入邊揀㗎👾。我自己覺得呢款主食係配搭上都幾豐富🤤,唔單止有主角鱸魚,另外都仲會有車厘茄、蘆筍同烤薯仔㗎🥔。鱸魚我自己覺得煎得啱啱好,表皮煎得夠脆🤩,魚肉都夠晒滑嫩😚。配埋白酒忌廉汁一齊食嘅效果都好match😍。#西京燒比目魚丼($128)之後要介紹第二個主食同樣都係是日精選推介入邊嘅👍。我本身真係冇諗過丼飯原來可以有呢個配搭🤣,食完估唔到都幾有驚喜🙌🏻。比目魚夠晒大塊😋,食落入口即溶🥳,配埋沙律醬一齊食,令比目魚味道上嘅層次更加豐富😎。丼飯另外都仲有蘿蔔、冬菇同粟米芯㗎🙏🏻。值得一讚嘅係佢嘅蘿蔔,真係煮得夠晒淰,相當入味🤩。#蜜桃檸檬紅茶($28)飲品方面就要咗呢一杯凍嘅蜜桃檸檬紅茶🍑,飲落唔會話太甜🫡。另外蜜桃同檸檬嘅味道都balance到😚,自己覺得飲落幾舒服😬。評分以🌕表示(滿分為5)賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
嚟介紹良心餐廳啦💛

食物方面☝🏻
#香煎鱸魚配白酒忌廉汁($138)

#西京燒比目魚丼($128)

#蜜桃檸檬紅茶($28)

評分以🌕表示(滿分為5)
賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
推薦指數: 🌕🌕🌕🌗🌑—————————————————————📍HK 天后 - 叄嘗 𝗦𝗵𝗲𝗲𝗽 𝗮𝗻𝗱 𝗣𝗶𝗴 ₍ᐢ.⚇.ᐢ₎ 💛之前食過佢個姊妹店 - 叄不館 City of Darkness 打邊爐 🍲 今次試埋佢個西日fusion 菜!☻︎ 芝士煙肉碎薯條配酸忌廉 $58|8/10𝗖𝗵𝗲𝗱𝗱𝗮𝗿 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲, 𝗕𝗮𝗰𝗼𝗻, 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀 𝘄/ 𝘀𝗼𝘂𝗿 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺份量有驚喜地多,好似食極都仲有 🍟 條條薯條都有芝士,仲可以拉絲,芝士份量ok,唔會太少食唔出/太多整到薯條淋鬼晒 👍🏻 但煙肉碎… 就真係碎咗少少 haha ☻︎ 西京燒比目魚配日式煮物 $128|7/10𝗚𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝗠𝗶𝘀𝗲 𝗙𝗹𝗼𝘂𝗻𝗱𝗲𝗿 𝘄/ 𝗝𝗮𝗽𝗮𝗻𝗲𝘀𝗲-𝘀𝘁𝘆𝗹𝗲 𝘀𝘁𝗲𝘄𝗲𝗱 𝗱𝗶𝘀𝗵 是日推介菜式 💫 有2手掌心咁大塊嘅比目魚,用西京燒汁煎煮,上面配上沙律醬,味道甜甜哋~ 不過魚肉質感較似雪藏魚柳,無一般日式舖頭食到嘅咁有質感,不過睇埋價錢都合理嘅~ 性價比之選啦 (˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 隨丼附送 大根蘿蔔X2/ 冬菇X2/粟米芯X2,味道好似關東煮咁 😂 超欣賞小店嘅創意丫 🫶🏻☻︎ 叄嘗卷 𝗦𝗵𝗲

推薦指數: 🌕🌕🌕🌗🌑
—————————————————————

☻︎ 芝士煙肉碎薯條配酸忌廉 $58|8/10

☻︎ 西京燒比目魚配日式煮物 $128|7/10

☻︎ 叄嘗卷 𝗦𝗵𝗲𝗲𝗽 & 𝗣𝗶𝗴 𝗥𝗼𝗹𝗹 $138 |6/10
(𝖲𝗈𝗒 𝖻𝖾𝖺𝗇 𝗌𝖾𝖺𝗍, 𝖲𝗉𝗂𝖼𝗒 𝖳𝗎𝗇𝖺, 𝖥𝗋𝗂𝖾𝖽 𝖲𝗁𝗋𝗂𝗆𝗉, 𝖠𝗏𝗈𝖼𝖺𝖽𝗈 𝗐𝗂𝗍𝗁 𝖬𝖺𝗒𝗈𝗇𝗇𝖺𝗂𝗌𝖾)
賣相頗靚~ 包得好精緻 📸️ 唔怪得之感多人post IG!餡料種類多,但每款材料都唔算突出 (´・_・`) 可能太多人讚反而期望值太高,個人覺得soso 啦 😅

🥢 @sheep_n_pig
📍地址:天后歌頓道1號DIVA地下1A號舖
地區:#laymao_天后
分類:#laymao_日式
2022-11-21 132 views
🧒🏻去完東岸公園,一家人响天后搵西餐廳,岩好搵到叁賞,就入去試下原來係西日fusion 菜,由三位老闆打理,我幾喜歡肯創新的人❤️黑板餐單係期間限定,店員話只要當日有新鮮三文魚,都會有三文魚鯕小食,但可惜🐷唔肯食魚,要食牛😮‍💨🐷🧒🏻一見到蜜桃紅茶,就把滿滿地紅茶快飲到無晒☺️海鮮大蝦意粉海鮮鮮甜,而且大蝦肉質鮮甜, 而且茄汁夠入味完全發索入意粉,炒香的洋蔥蕃茄每一口都感受到🧒🏻好喜歡這個意粉,吃不停口☺️牛腱扒配薯條牛腱扒五成熟,外面香脆肉質鮮嫩,每一口都有肉汁流出, 家上份量都算多,再配海盬,更使牛味突出。 薯條係粗條,再加上炸到金黃色,一啲都唔肥油, 一上臺🧒🏻已經忍不住手☺️ 慢煮三文魚扒慢煮三文魚扒,煮的時間雖然耐但值得一叫, 三文魚外皮香口,但肉質新鮮,🧒🏻都吃不停, 但配菜京蔥同薯條都值得一吃, 擺盤的面豉醬汁亦都很有心思, 而且麵豉醬汁亦都帶動三文魚的鮮甜❤️

🐷🧒🏻一見到蜜桃紅茶,就把滿滿地紅茶快飲到無晒

☺️海鮮大蝦意粉
🧒🏻好喜歡這個意粉,吃不停口

☺️
牛腱扒配薯條

☺️ 慢煮三文魚扒

• 美國牛板腱配薯條
  • 慢煮三文魚
  • 海鮮大蝦蕃茄意粉
天后與炮台山中間有一間叫「Sheep and Pig叁嘗」有「良脂」西日式餐廳,餐廳面積唔算好大,但樓底較高而且有落地大玻璃,感覺都幾舒適!今日去附近辦點私事,就過去食Lunch 🥰明太子蟹肉忌廉意粉應該叫明太子蟹肉意粉塔會比較貼切,蟹肉份量好多整個意粉啖啖都有蟹肉,忌廉汁濃度適中唔會太膩口,質素幾好!!美國牛板腱配薯條牛板腱肉味好濃又好軟嫩,薯條份量都幾多,我地都食唔哂!新奧爾良炸雞翼(跟餐加$18)這個真係有點驚喜😮雞翼好大隻而且多肉,重點在雞皮面既口感好酥脆都幾特別,調味料更添惹味!^ 不設加一服務費

明太子蟹肉忌廉意粉

美國牛板腱配薯條
牛板腱肉味好濃又好軟嫩,薯條份量都幾多,我地都食唔哂!

新奧爾良炸雞翼(跟餐加$18)

^ 不設加一服務費
  • 明太子蟹肉忌廉意粉
久仰大名嘅天后cafe 叄嘗 三位老闆有著自己嘅故事 努力💪🏻經營 令到我留意到佢地 小店都一樣可以好有心機 研發唔同新嘅菜式❤️👍🏻美國牛板腱配薯條 $138牛板腱上枱已經切好晒 岩哂我呢啲懶人!🤣 食落有輕輕嘅鹽調一調個味 唔會太濃香草等等 額外嘅調味~ 牛肉冇筋 咬落唔會太韌 雖然唔係話好好好嫩 不過勝在性價比高! 而且係比想像中更好❤️吞拿魚吉列炸蝦牛油果卷 $128十分精美嘅日式反卷! 外層用左一塊薄薄嘅蛋皮包住~ 然後入面用到吞拿魚、牛油果、青瓜、吉列炸蝦 食落口感好豐富~ 而且吉列蝦都好大隻!吞拿魚又冇腥味 整個卷物配合得好好 👍🏻 美中不足之處係好大舊 食落有啲狼狽另外加左2個小食蘑菇湯 $18 唔係罐頭湯 係用左真材實料 蘑菇打出黎嘅濃湯 飲落較杰 不過好香濃嘅蘑菇味~雞翼 $18 3隻雞翼表皮炸到好脆!食落外面有辣粉椒鹽調味 不過雞翼入面啲肉就可以要咸多小小~Overall 呢間小店 feel到佢真係用心經營同埋用心煮野食💕 唔係是但煮碟意粉出嚟比你食😵‍💫! 可以一試❤️

美國牛板腱配薯條 $138

吞拿魚吉列炸蝦牛油果卷 $128

另外加左2個小食

雞翼 $18 3隻

2022-11-09 105 views
💛西日fusion小店💛小店一定要支持兩個葵青友浩浩蕩蕩出到天后試試佢🤪今次黎到天后既<叄嘗sheep and pig>=====================一到埗員工巳經好親切款待同推介今日精選👍🏻一行二人叫左一個小食,兩個主食,一款甜品同兩杯飲品1️⃣燒三文魚鰭$78- 店員介紹今日新鮮限定最後一份,即刻嗌咗先,三文魚油香重,燒到外脆內嫩滑,唔怕魚油可以一試😋2️⃣美國牛板腱配薯菜$148-牛肉建議五成熟,色水粉嫩,肉質淋滑,薯菜份量多😗3️⃣明太子蟹肉忌廉意粉$128-呢個見好多食家推介,意粉比較幼身,廚師煮嘅軟硬度係我呀鍾意嘅,偏有咬口,每條意粉都沾滿忌廉同蟹肉,配搭不錯😋4️⃣自家製酒心朱古力心太軟配雪糕$58-製作需時,即叫即做,口味偏甜,建議二人分享,雪糕口味可以選擇雲呢拿朱古力同咖啡三種😉5️⃣荔枝檸檬紅茶$286️⃣檸檬有子梳打$28環境🏠小店主要以黑白為主題,可容納約二三十人,座位亦有梳化椅座位選擇環境氣氛放鬆適合朋友談天說地🤗
💛西日fusion小店💛
小店一定要支持
兩個葵青友浩浩蕩蕩出到天后試試佢🤪
今次黎到天后既<叄嘗sheep and pig>
=====================
一到埗員工巳經好親切款待同推介今日精選👍🏻
一行二人叫左一個小食,兩個主食,一款甜品同兩杯飲品
1️⃣燒三文魚鰭$78
2️⃣美國牛板腱配薯菜$148
-牛肉建議五成熟,色水粉嫩,肉質淋滑,薯菜份量多😗
3️⃣明太子蟹肉忌廉意粉$128
4️⃣自家製酒心朱古力心太軟配雪糕$58
5️⃣荔枝檸檬紅茶$28
6️⃣檸檬有子梳打$28

環境🏠

環境氣氛放鬆
適合朋友談天說地🤗

𝕄𝕖𝕙 𝕞𝕖𝕙 𝕒𝕟𝕕 𝕠𝕚𝕟𝕜 𝕠𝕚𝕟𝕜, 𝕠𝕠𝕡𝕤 𝕤𝕖𝕖𝕞𝕤 𝕨𝕖 𝕕𝕚𝕕 𝕟𝕠𝕥 𝕠𝕣𝕕𝕖𝕣 𝕓𝕠𝕥𝕙 𝕠𝕗 𝕥𝕙𝕖𝕞🌌遇上可愛的餐廳名🐑與🐖,會不經意想扮下動物叫😂。Dinner Special本來有幾款吸引主菜,點知好早就賣光光🤖,咁受歡迎!主菜一揀左🇯🇵西京燒比目魚配日式煮物。比目魚香甜,唔需要蘸沙律醬🤓。而日式煮物其實就係關東煮🍢,有玉米芯🌽、冬菇🍄、大根,夠入味🤌🏽。🐟Grilled Miso Flounder with Japanese Style Stewed Dish | $148主菜二揀左🇺🇸美國牛板腱配薯條。海量薯條🍟顯得牛份量相對少,5成熟紅紅的岩岩好🥩,加少許鹽同胡椒就好夠味,真係唔多夠喉呢🫢。🐂USAD Iron Steak with French Fries | $148店員推介兩款甜品,窩夫🧇or心太軟🦦,同友人一致決定心太軟,感覺上要花的心思比較多💟。把心太軟切開,有杏仁酒的朱古力湧出來🤩,唔會太甜太膩。雪糕可以揀朱古力、雲呢拿、咖啡味🍨。🍫Homemade Chocolate Molten Lava Cake with Ice Cream |

🍫Homemade Chocolate Molten Lava Cake with Ice Cream | $58

呢個晚上突然唔想飲酒🙉,輕輕的揀左菠蘿特飲 (其實係菠蘿梳打) 同檸檬柚子梳打,配西餐都唔錯喔🍹。

🍍Pineapple Special | $28
🍋Lemon Yuzu Soda | $28

霓虹燈容易吸引眼球s👁️👁️👁️,藍黃色配搭有星空黑夜感覺✨加埋天花板的乾花與吊燈,晚上光顧似乎比較有mood😏。

Type of Meal
Dinner
2022-11-07 84 views
美國牛板腱丼配溫泉蛋 $138牛板腱即係牛肩甲部位,肉質中間會有啲肉筋,有彈性,低脂肪。呢度嘅牛板腱煎到大概五成熟,望上去好粉嫩,食落去都好軟嫩,牛味濃郁温泉蛋啲蛋漿爆哂出嚟,好正🤭原條鰻魚滑蛋飯 $128原條鰻魚肥美juicy,再淋上滿滿嘅蒲燒汁,啱哂鰻魚迷,加埋超滑溜嘅滑蛋,口感同味道都超豐富,仲有酸瓜可以解膩😋Guinness 黑啤 $42黑啤經過深度烘烤,所以會有獨特嘅焦香麥芽味,仲帶有一啲朱古力同咖啡嘅口味,口感順滑,微苦。黑啤對皮膚好好㗎👍🏻餐廳環境舒適,天花板嘅花花裝飾都幾有心思🌼🌸呢度仲要唔駛加一,抵食👍🏻
美國牛板腱丼配溫泉蛋 $138

温泉蛋啲蛋漿爆哂出嚟,好正🤭

原條鰻魚滑蛋飯 $128

Guinness 黑啤 $42

餐廳環境舒適,天花板嘅花花裝飾都幾有心思🌼🌸

呢度仲要唔駛加一,抵食👍🏻
  • 原條鰻魚滑蛋飯
  • 美國牛板腱丼配溫泉蛋
2022-11-07 57 views
今日難得收早,就同朋友去試啲新嘢,地點位於天后附近地鐵站行6分鐘就到非常方便佢係一間小店嚟,所以座位唔太多,收工大概等咗10分鐘就有位,佢哋每一日都有精選提供,我同朋友點左鰻魚滑蛋丼飯,同埋明太子忌廉意粉,仲有我最愛嘅小食明太子雞翼,先講講個飯,鰻魚比例十分長,加上日本雞蛋炒出嚟好滑身同埋珍珠米咬落去一啖魚再加一啖飯簡直係冇得彈,加上鰻魚嘅秘製醬汁簡直係錦上添花,另外明太子意粉煮得好香口加上滿滿嘅忌廉汁包住每一條意粉簡直係融化我心,同埋佢有好多明太子嘅配料係側邊包保你食到每一粒明太子,另外雞翼煎得好香口加上沙律醬簡直係冇得彈,其實佢Menu仲有好多選擇,但係兩個人實在試唔到咁多嘢,所以今次試住呢幾日,希望下次可以再試其他嘢。
2022-10-25
Type of Meal