呢間同我好鍾意食嘅座銀係同一間公司, 兩間舖頭好近🤣呢間就座位唔多, weekday 12:15pm去等咗半小時先有位, 差唔多有位會係門口自助點餐機叫野食同俾錢🤌, 有3款招牌拉麵, 包括鯛魚白湯拉麵、鯛魚清湯拉麵同鯛魚沾麵, 仲有3款小食同1款蓋飯揀😍✨鯛魚沾麵 💰148💫評分: 8.9/10📝一上枱碗底嘅乾冰會不停出煙好浮誇🤣, 感覺夢幻好hoisum! 麵條凍身彈牙, 第一次食粗扁形嘅麵身, 呈波浪紋似刀削麵好食😋, 沾麵湯底係濃郁魚味, 唔會太鹹, 配料有叉燒粒同筍, 有驚喜🥰✨鯛魚白湯拉麵 💰138💫評分: 8/10📝湯底打入泡狀嘅紅色粉末, 拉麵有鯛魚粒、薄切叉燒、筍, 碗邊有柚子醬, 拉麵係我鍾意嘅偏幼身仲彈牙🥰湯底魚味濃郁鮮甜, 有唔少鯛魚肉碎, 有層次同有特色😍✨日式炸雞 💰48💫評分: 7.6/10📝有3大件炸得金黃, 外皮比我想像中無禁香脆, 肉質微嫩, 再點咖喱粉別具風味, 不過都係鍾意點bb沙律醬多啲🤣, 不過不失○de▽ 鯛白湯らーめん 📍中環鴨巴甸街13號地舖(上環🚇 E3出口行5分鐘就到)💫評分: 8.5/10💬價錢小貴, 但質素嚟講係有水準🥰, 即使

✨鯛魚沾麵 💰148

✨日式炸雞 💰48
💫評分: 7.6/10

○de▽ 鯛白湯らーめん
📍中環鴨巴甸街13號地舖
(上環🚇 E3出口行5分鐘就到)

💫評分: 8.5/10
💬價錢小貴, 但質素嚟講係有水準🥰, 即使出面有人排隊店員都唔會有壓力要你食快啲, 企係出面等位會好窩心比水你飲, 好好嘅服務☺️

#鯛白湯拉麵 #鯛白湯 #上環拉麵 #拉麵 #沾麵 #鯛魚沾麵 #鯛魚白湯拉麵 #沾麵店 #拉麵店 #ramenhk #ramenhongkong #上環美食 # #followforfollow #foodieblog #instadaily #foodporn #hkfoodblog #discoverhk #tagsforlike #foodiehk #foodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger
鯛魚白湯拉麵