2019-07-10 1017 views
今日約左朋友一齊食飯,又唔想一人一碗野咁dry,所以我就周圍搵下有咩好食,又俾我發現左一間食陝西菜既餐廳😌差唔多8點去到,入去岩岩好有一張4人卡位!我地點左炸芹菜豬肉餃子、麻辣大盤雞半隻加biang biang麵同埋酸辣土豆絲,全部都order左小辣,點完菜過左5分鐘已經上菜!夠晒快!炸芹菜豬肉餃子非常好食,皮夠脆,而且餡料夠多,咬開個下已經流好多汁😋土豆絲又夠爽脆,食完勁開胃!麻辣大盤雞都好出色,佢既辣汁好濃,入面既薯仔、彩色椒、菇同雞入晒味!好食到自己一個都食左兩碗飯!佢既野飲都好特別,佢有兩款西安飲品,我點左一罐酸梅湯,第一次飲罐裝感覺同平時飲既酸梅湯差唔多,一樣酸尾尾,又解渴又開胃👍🏽不得不讚嘅係店員嘅服務態度好好,坐低唔知叫乜嘢食物佢會介紹唔同嘅嘢食俾我哋,好有禮貌!值得一讚!一定會反黎再食😍
  • biang biang麵
  • 大盤雞