韓風盛行,自然韓國美食亦都好受歡迎🤓其實唔使多講,分分鐘你都已經試過呢一間餐廳,呢間餐廳以佢嘅韓式烤雞做賣點,當然都有韓國其他嘅代表美食,但係點解咁受歡迎,我哋一齊去睇下呀😀餐枱設計及擺放簡約,唔會太複雜,但係就有齊一陣所需要嘅餐具👍🏿既然係韓國嘅餐廳,所以店內嘅裝修設計都有少少韓國的感覺,如果無禁既感覺都唔緊要,起碼係舒舒服服架啦🙈同時每張枱嘅位置之間都唔會太迫,所以都係坐得舒服嘅👍🏿👍🏿呢度全場都係屬於呢間餐廳嘅,所以客人一行出𨋢,就已經見到呢間餐廳架啦,坐喺呢啲位置,如果等緊朋友黎,你個朋友真係一出𨋢門就會比你見到架啦🤤呢度嘅餐牌設計其實都好靚,中,英,韓文有齊,大部份嘅菜式都會有圖片輔助,以上三張圖都係餐廳新推出嘅食物,全部都好吸引,不過因為小編嘅友人覺得以上幾款都唔係好啱口味,所以今次就真係無試到佢嘅新款式嚕☹️☹️呢個係飲品嘅餐牌,都好多選擇架,佢嘅飲品都好有特色,除咗果汁之外,仲有酒精類嘅飲品添!其中一個最出名嘅飲品就係,將支Apple cider倒轉,再插入杯碎冰,成杯就變咗Rita嘅飲法😀👍🏿好Chill架成件事🙆🏿‍♂️🙆🏿‍♂️落左單之後,第一樣先來嘅就係好有特色嘅飲品,

落左單之後,第一樣先來嘅就係好有特色嘅飲品,大家睇到圖中嘅飲品係咪真係幾有特色呢🙈左邊個杯係 $58 Blue Orangeade - 藍橙沙冰,係一杯非酒精類嘅飲品嚟嘅,味道係以橙味為主,甜甜地,都幾好飲👍🏿

右邊個杯就係 $88 既Somersby Apple Cider 👍🏿相信大家對佢嘅認識都唔會太少👍🏿呢個飲法真係幾chill,佢既蘋果味好重,酒精含量高,炸雞啤酒,真係正宗韓式食法,所以話真係唔使多講,而家香港非常非常盛行🤤🙈

主菜上枱喇,佢就係三重芝士炸雞🙆🏿‍♂️ 都係講返英文,$188 Deep Cheese Chicken 😀 呢個真係不得了,留意佢係烤雞,唔係炸雞,所以最重要最重要嘅係,佢唔會整到好似炸雞咁乾乾地,而係食落去,入面嘅肉汁仍然可以保存着,肉質非常滑嫩😍

賣相方面,一睇就知佢係超濃郁嘅芝士底🙆🏿‍♂️每件計雞上面都有大量嘅芝士粉,而佢呢隻芝士粉唔似得平時好似食意粉嗰啲嘅芝士粉,係重芝士味得黎,質感好細滑既,所以食落口唔會覺得好似漿住晒,或者好heavy😀

同時,佢雞件既份量都幾多架,其實一份禁既烤雞,都適合三至四個人食,每人都分到兩至三件架🤗所以咁嘅價錢,絕對值得👍🏿👍🏿

近鏡睇多少少,真係成件烤雞都沾滿晒芝士粉架😍不過就要小心啲,因為會食到成枱都係芝士粉😂😂

黎到第二個主菜,佢就係賣相都幾好既韓式雞蛋卷😀 $148 special eggs roll 😀 雞蛋卷都係韓國菜入面,其中一個主要嘅菜式,入面其實包含咗多種配料,例如,黃瓜,餐肉,芝士,同埋海苔等等。食落去都幾爽口,多種配料加埋,食一舊,就已經有種滿足嘅感覺,再配埋旁邊嘅特製醬汁,就算食完烤雞,都會想食多兩舊😍

總括而言,小編同友人兩個去食,一份炸雞,再加埋個雞蛋卷,每人一杯野飲,其實就已經在食唔到其他嘅食物啦,因為佢嘅份量都真係幾多,好滿足!

兩個人埋單大約$500,價錢同食物係成正比,侍應嘅服務都幾好架😀大家都去試下啦🤗