2014-01-28 2729 views
九龍城泰國餐廳何其多,這次想介紹下我大愛的泰國餐廳....金泰燒烤!雖然有兩間鋪,一間超細,但因爲開放式,遠遠都聞到串燒香味引你埋去!!轉彎就係大d個間,但一般dinner time都好多人。美中不足係好似waitress唔多夠,同埋可能係分工,落單係某1,2個人,所以次次落單都要等一陣!好在落單後唔會話等好耐先有得食!平時一家人去食,通常都係哎4-5樣野到,今次難得10個人去,可以哎好多野!!叫得《金泰燒烤》,出名的當然係燒物!呢到最正的係全部都係即叫即燒!!碟碟上枱都熱辣辣!個人最愛: 燒雞翼! (燒~雞翼~我中~意食~)下........居然無影到相!!!**最近去吃,如果要碎上居然要加錢!!搞什麽!!!串燒:叫左豬牛雞&雞肝雞腎最好食的係豬肉,juicy得黎又唔硬。其他的都好味!第二推介:燒大蜆成隻碗咁大啊!第三最愛:濕炒海鮮河,唔好以爲係海鮮芥蘭,有d河粉埋藏左係底。我覺得以前好d,最近d河粉少左,以前2個人齋食呢個都ok, 而家d粉唔多夠......又一最愛(好多最愛啊~)烤GARLIC BREAD都超好味,我中意就咁食,但用黎點咖哩都一流!咖哩雞,唔辣,有少少甜添,仲要打
個人最愛: 燒雞翼! (燒~雞翼~我中~意食~)
下........居然無影到相!!!
**最近去吃,如果要碎上居然要加錢!!搞什麽!!!

串燒:叫左豬牛雞&雞肝雞腎
串燒
最好食的係豬肉,juicy得黎又唔硬。其他的都好味!
第二推介:燒大蜆
成隻碗咁大啊!
燒大蜆
濕炒海鮮河
烤GARLIC BREAD
咖哩雞,唔辣,有少少甜添,仲要打左隻蛋落去煮,所以有d蛋味,幾好吃!送飯點面包一流!
咖哩雞
炒菜都好好味!全部都好有鑊氣好惹味!
呢個係馬拉盞炒通菜,另外叫左蒜蓉炒菜&炒雜菜,全部都好好味!
馬拉盞炒通菜
春卷.....一般
春卷
菠蘿炒飯.....不錯
菠蘿炒飯
另外無影相的仲有:
泰式鳯爪 (可以接受的辣度!好味!)
生蝦刺身 (新鮮!)
炸蝦餅 (唔好味)
可能有漏左的........
有機會到九龍城的一定要去試下啊!

環境:★★★☆☆
地點:★★★★☆
味道:★★★★☆
服務:★★★☆☆
價格:★★★☆☆
encore: 到九龍城吃泰國菜的(我的)必然選擇。
以上!
2013-07-01
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
串燒
燒大蜆