之前起instagram 見到朋友post 左張好夢幻的火鍋相,覺得好特別,一直記起心,好想親自試下!今次男友預先訂位,盡快滿足我的渴望,等我不用成日掛在嘴邊🤪!我們被安排坐在窗邊,可以睇到夜景同遠眺維港一坐低,好快就送上調味盤夢幻花園$388難得黎到,梗係要試下特別湯底個湯底同個名一樣,好夢幻!煙從湯底飄出來,約隱約現!以湯底計,價錢唔算太親民,但貌相係一流,要試下先知值唔值!啲煙散左,終於睇到真面目!上面有厚厚的蛋白,下面係五格火鍋,分別是四川麻辣鍋、藥膳花膠雞、喇沙海鮮、黑松露雜菌和木瓜雪耳,每個湯格都有唔同既材料可以食!喇沙海鮮同黑松露雜菌係我地既至愛,就咁飲都正!呢個係喇沙海鮮,真係有料的,喇沙湯底濃,所以一分錢 一分貨是對的!頂級安格斯牛小排(小)$188安格斯相對肥牛少啲脂肪,肉味重,打邊爐就啱曬呢個份量2個人食ok,如果多人,叫大抵啲蔬菜拼盤$68每種蔬菜都有,可以試多啲款式開心農場嘩,呢個手打丸拼盤好kawaii!望見真係心心眼😍其實呢個即係金豬報喜、酒鍋熊、開心小企鵝🐧同咪酒雞!整得好精緻,個人最鐘意墨汁丸(開心小企鵝) 同酒鍋熊三色鮮制生麵$58新鮮麵真係好好多,

我們被安排坐在窗邊,可以睇到夜景同遠眺維港

一坐低,好快就送上調味盤

夢幻花園$388
難得黎到,梗係要試下特別湯底
個湯底同個名一樣,好夢幻!煙從湯底飄出來,約隱約現!
以湯底計,價錢唔算太親民,但貌相係一流,要試下先知值唔值!

頂級安格斯牛小排(小)$188
安格斯相對肥牛少啲脂肪,肉味重,打邊爐就啱曬
呢個份量2個人食ok,如果多人,叫大抵啲

蔬菜拼盤$68
每種蔬菜都有,可以試多啲款式

開心農場
嘩,呢個手打丸拼盤好kawaii!望見真係心心眼😍
其實呢個即係金豬報喜、酒鍋熊、開心小企鵝🐧同咪酒雞!
整得好精緻,個人最鐘意墨汁丸(開心小企鵝) 同酒鍋熊

三色鮮制生麵$58
新鮮麵真係好好多,口感味道一流,順便可以吸曬湯底精華

檸檬薏米水$28
竹蔗茅根$28

炸榴蓮$88
鐘意食榴蓮的要試下,出面脆,入面既榴蓮肉夠甜,食到一絲絲!

椰子雪糕$88
好香椰子味,食完熱辣辣既野,食啲涼浸浸既雪糕好滿足!
  • 夢幻花園
  • 頂級安格斯牛小排