想一親這裡法包的香澤已很久, 奈何永遠不是時間不對, 就藉口一個人走這麼遠路, 不好走.今天跟友人去圓方睇完戲, 正好從商場旁的走廊一路走, 經天橋再到這裡. 路是遠點, 但有瓦遮頭, 不致十分難受. 走畢約十五分鐘的路程, 到了文x街, 其實我都唔係太清楚係邊條, 只係打算走走看. 大概係文苑街吧! 一路走過來, 無喎, 再望向街的另一截, oh, 原來要過埋馬路先係...難怪平日搭車經過, 永遠都摸不著頭腦. 二個人, 點了一份小法包和蒜蓉包share. 先試試蒜蓉包, 好香蒜味, 略嫌太乾身, 若做到外脆內軟, 那就更理想. 再來小法包, 一咬落去, 當然都係"沙"一聲, 真係好鬼脆, 好新鮮. 裡面有好多饀料, 扎肉, 豬肝蓉(名字有點可怕, 但味道ok喎! ), 鹹豬手, 酸青瓜, 酸蘿蔔絲, 蕃茄... 各樣配料味道分明, 加在一起又有和諧的感覺, 不會有任何一樣獨佔鰲頭. 平時總覺得醬汁係一個飽的靈魂, 缺少了一個上乘的醬汁, 那個飽一定不會好到那裡. 但呢個法飽又令我有嶄新的睇法. 大家唔信的話, 可以一試真偽.

$13 (Dinner)