2022-03-07 432 views
第五波疫情咁爆,有唔少食肆直情唔開,真係搵食艱難!因為響網上外賣平台落單,價錢唔特別標注。外賣大概半個鐘送到,賣相唔錯,食物仲熱仲脆,味道唔錯,整體感覺幾好。初戀芝士撞棍(圖上中)係響鈴上面放芝士再炙燒,幾正喎!包皮包雞包皮卷(圖下右)係用雞皮包住免治雞肉及筍之類,唔係好脆皮,有少少失望。我覺得私伙雞皮串 脆卜卜仲好食啲;而免治雞肉軟骨棒配日本宮崎蛋黃醬汁都好食過包皮卷。其他串燒叫左燒菠蘿,幾厚身,夠Juicy;燒墨魚丸彈牙,表面搽左醬汁幾好味;燒雞泡魚乾味道略甜,燒豆卜,燒翠玉瓜正正常常。椒鹽類點了雞軟骨及香脆雞中翼,雞軟骨算多,雞翼有陣酥香牛油味,朋友覺得太膩,我就好鍾意。叫左個牛油芝士焗娃娃菜,邪惡又好味,不過芝士響面層,底層既菜只係食到蒜香味,都好味。因為驚淨食串燒唔夠飽就叫左個厚切牛脷便當,四大塊牛脷夠腍,入口有少少溶化,如果醬汁多少少入味啲會更正!但原來啲芝士野同炸野都幾飽肚關係,個飯只係食左面層有飯素撈果啲,實在有點浪費(飯既份量都幾多)。建議大家如果想食串燒為主可以唔使叫飯,或者叫左飯就可以加一兩串串燒當小食已經夠。

初戀芝士撞棍(圖上中)係響鈴上面放芝士再炙燒,幾正喎!

Waiting Time
30 Minutes (Delivery)
Type of Meal
Dinner