2024-02-14 257 views
開業多年的串燒店 深受大埔街坊歡迎 平日傍晚已經好多人堂食和外賣門口等位時已經聞到好香的燒烤味💛朋友推介初戀芝士撞棍 由響鈴和燒溶了芝士組成 好特別的組合💛燒鱔的魚皮燒得好脆口 而且鱔片厚肉地💛見到隔離枱食司華力腸和粟米好吸引 即刻加單一份 燒得好脆腸 而且有加少許酸酸甜甜的醬汁 💛安格斯牛仔骨和一口牛是老闆娘的推介 牛肉很有咬好 不會太肥💛豬頸肉串燒 沒有想像中那麼肥膏 值得食💛粟米好大份 加上醬汁燒到少少焦香 💛由三款不同口味的雞串 好抵食 先$60 三款都有少少辣總體性價比很高 兩個人食這麼多才四百幾

開業多年的串燒店 深受大埔街坊歡迎

💛由三款不同口味的雞串 好抵食 先$60 三款都有少少辣

總體性價比很高 兩個人食這麼多才四百幾
2024-02-13
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
  • 初戀芝士撞棍
2024-01-18 228 views
都是即點即整,每日都會有是日精選,我就揀左燒蒜蓉蠔*3,另外送花甲*6(HK$150),都幾抵食下,另外仲有牛油芝士娃娃菜(HK$48),蒙古燒韭菜(HK$16),碑酒一杯,整體味道不錯,而且有歌聽,夜晚同三五知己一起來可以一邊聊天一邊吃,而且沒有任何時間限制,好CHILL。

Type of Meal
Last Night Supper
FOLLOW: @eatgoodwest.sin📌內巷串燒黃店日本代購💛今次屋企人經彩虹專門店訂咗一堆日本高質海鮮 一齊打邊爐食飯😆啲海鮮好新鮮所以屋企人一開始就已經搶食 搞到我無機會影曬啲海鮮🤣下次再試再share比大家睇今次訂咗以下嘅刺身海鮮:🦑平川水產 馬糞海膽 ($458) 食落去一啲腥味都冇😋個人覺得呢款海膽比較甜 再配合埋紫菜食冇得頂👍🏻 如果鍾意食較鮮甜嘅海膽可以試吓呢款🦑富美丸 馬糞海膽 ($388) 呢一款就鮮味重啲😆呢板都好甜不過我覺得平川款再甜少少 如果鍾意食重海膽味重鮮味建議試呢款~🦑富山灣 白蝦刺身 ($350) 第一次喺Omakase意外自己買白蝦刺身食 而且意外地鮮甜!!!我覺得呢款白蝦刺身有Omakase質素 最衰影唔撤相 不過我會再返啅下次再比comments🤣🤣🦑日本 螢光魷魚 ($58) 識螢光魷魚最擔心就係會食到腥味 呢款都冇嘅 不過我就覺得比較起海膽同白蝦 螢光魷魚就係基本發揮~🦑北海道特選 大拖羅 ($300) 超級肥美😚😚😚食落去又油脂豐富而且無筋🤓不過份量唔係太多 我都係食咗一兩片~下次再買再試! 我個人認為喺佢哋度買海鮮代購確實唔錯👍
FOLLOW: @eatgoodwest.sin

📌內巷串燒黃店日本代購💛

今次訂咗以下嘅刺身海鮮:

🦑平川水產 馬糞海膽 ($458)

🦑富美丸 馬糞海膽 ($388)

🦑富山灣 白蝦刺身 ($350)

🦑日本 螢光魷魚 ($58)

🦑北海道特選 大拖羅 ($300)

我個人認為喺佢哋度買海鮮代購確實唔錯👍🏻如果都係住大埔粉嶺上水就更方便😙自從佢地轉換menu 之前更改經營模式 我一直未有機會試佢哋嘅串燒 等我下次試埋先🤩

🍽️ 食物:🌕🌕🌕🌑🌑
🥂 飲品:NA
👩🏻‍🍳 環境:NA
💯CP值:🌕🌕🌕🌑🌑
✅回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑

Overall: ⭐️⭐️⭐️ (out of ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

📍 彩虹小食串燒專門店
@rainbow.bbq
地址:大埔運頭街12-18號美華大廈地舖

#eatgoodwestsin_yellow
#eatgoodwestsin_japanese
#eatgoodwestsin_takeaway
#eatgoodwestsin_skewer
#eatgoodwestsin_taipo
#eatgoodwestsin_hongkong
#eatgoodwestsin_newterritories
#eatgoodwestsin
#eatgoodwestsin_代購
#hongkong #hongkongfood #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfood #hkskewer #skewer #japanese #japanesefood #taipo #newterritories #taipoyau #yellow
2023-04-23 562 views
#20230408 💛📍 彩虹小食串燒專門店 大埔運頭街12-18號美華大廈地舖 🍽️荃灣馬角街8號新豐工業大廈1樓20號廚房➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#StarWar花甲粥 $36💭 粥煲得好靚👍🏼唔會過稀過爛或者過杰身,煮得岩岩好而又食得出粒粒米既質感,連🐷本身唔鐘意食粥既都食左一碗😋花甲好鮮好甜,連帶煲粥都吸晒鮮味,好抵食.#烏卒卒墨魚汁蝦球意粉 $62💭 蝦無特別煎過或者調味過,所以係無咩味,同意粉好似只係咁岩擺埋一齊咁😅意粉唔係好食得出墨魚汁味🦑但芝士味好重🧀就咁食都好好味.#安格斯牛仔骨 $40#雞軟骨串 #雞腎串 #燒墨魚咀串 $16#紐西蘭羊架 $38#燒菠蘿 $20💭 串燒類基本上都係用同一個汁調味,羊架陣羊味好出🐑鐘意食羊既朋友應該會鐘意,牛仔骨都陣牙,但相對牛味無咁出,其他都正常味道,不過串燒價錢都唔平,要食得飽應該要唔少錢🤑建議都係叫個主食墊墊底😂.#巨咖啡菇釀煙肉芝士 $42💭 啡菇焗完依然好juicy,唔係皺晒皮好乾咁,上面啲煙肉芝士係神來之筆,咸咸香香令個菇味道好豐富🤤.#原條燒茄子 $45#蒙古燒韭菜 $16💭 茄子同韭菜面頭充滿孜然粉,再加啲串燒既
#20230408 💛

#燒菠蘿 $20

#巨咖啡菇釀煙肉芝士 $42

#原條燒茄子 $45
#蒙古燒韭菜 $16
💭 茄子同韭菜面頭充滿孜然粉,再加啲串燒既燒汁咁甜甜地,令人想係咁食,🐷食完都追加左多串韭菜🤭

#852咸濕沙冰 $34
💭 其實即係類似咸柑桔咁😂用馬來西亞檳城入貨既桔仔話梅🍊再整成沙冰,食完重口味既野飲佢即刻舒服晒,鐘意佢整成沙冰就係飲到尾啲味都唔會淡🍧

#大埔美食 #大埔黃店 #🐷在大埔 #荃灣美食 #荃灣黃店 #🐷在荃灣 #🐷_食
2023-03-21 656 views
鮮有到新界地區覓食,卻因為附近某老店宣佈結業和朋友展開了對話,勾起一些兒時回憶。所以決定再回顧幾年前食過感覺很不錯的小店。.環境不同了,味道依舊很不錯。從前簡樸的裝潢,變成現在玩味重、色彩繽紛、很多擺設的店舖,挺有特色。.是次點了不少食物,部分價錢可參考:.𖦹 椒鹽車仔雞軟骨 $35𖦹 台灣腸 $32𖦹 紐西蘭一口羊串 $32𖦹 初戀芝士撞棍 $26𖦹 免治雞肉軟骨棒兩串 $45𖦹 燒味淋魚乾 $52𖦹 原條燒茄子 $45𖦹 牛油芝士焗娃娃菜 $48✿ 美國ᴘʀɪᴍᴇ 肉眼扒 $418送6隻燒大花甲及3隻椒鹽鮑魚.飲品𖦹 金羅漢果蘋果茶 $22𖦹 李乾蘋果茶 $22𖦹 桃膠杞子茉莉花茶 $22𖦹 檸蘿柚沙冰 $29𖦹 Oʀɪᴏɴ 生啤 $58.整體質素都很不錯,但當中較有驚喜的是初戀芝士撞棍,融了芝士再鋪在脆卜卜的響鈴上,配搭十分有創意,口感一軟一脆亦非常好。.其次要強調的是美國ᴘʀɪᴍᴇ 肉眼扒,雖然在串燒店食牛扒好像有點說不通,但食野本來就應該隨心情進食,想食就食吧!♡´・ᴗ・`♡ 而且正在做ᴘʀᴏᴍᴏᴛɪᴏɴ,$418包括肉眼扒一大塊、新鮮大花甲和惹味椒鹽鮑魚,非常抵食。質素亦相
是次點了不少食物,部分價錢可參考:
𖦹 椒鹽車仔雞軟骨 $35
𖦹 李乾蘋果茶 $22
𖦹 桃膠杞子茉莉花茶 $22
𖦹 檸蘿柚沙冰 $29
𖦹 Oʀɪᴏɴ 生啤 $58
其次要強調的是美國ᴘʀɪᴍᴇ 肉眼扒,雖然在串燒店食牛扒好像有點說不通,但食野本來就應該隨心情進食,想食就食吧!♡´・ᴗ・`♡ 而且正在做ᴘʀᴏᴍᴏᴛɪᴏɴ,$418包括肉眼扒一大塊、新鮮大花甲和惹味椒鹽鮑魚,非常抵食。質素亦相當不錯,肉眼扒肉嫩,花甲還有鮮味。
串燒個人喜愛一口羊串,羊肉控表示滿意,ᴊᴜɪᴄʏ夠羶。另外原條燒茄子亦燒得好出色,好入味,就連邊邊的位置都很熟透,烹調得好仔細。
好開心咁多年水準都依然咁好,好食良心店要加分,順帶一提出餐都好有效率。試過一些出餐較慢的串燒真係會食完都唔夠飽嫁~ 同埋會好眼訓。同行有朋友第一次光臨說了一句:相逄恨晚。可想而知幾有吸引力!
椒鹽車仔雞軟骨
原條燒茄子
免治雞肉軟骨棒兩串
  • 燒茄子
2023-02-19 759 views
串燒店有堂食同外賣兩個舖位, 堂食既裝修超用心, 同我欣象中既串燒店完全兩回事😝 食物選擇都好多, 每鄰樣個名都相當搞笑, 完全會令你留下深刻印象🤪燒墨魚咀串🐙($16)墨魚咀好爽口彈牙, 食落都幾新鮮😌初戀芝士撞棍🧀($26)融左既芝士舖左係烤到好脆卜卜既響鈴上面, 配搭幾特別, 芝士味濃啲會更好☺️青蔥燒大腸🍢($25)大脆燒到外脆內軟一啲都唔韌, 加埋個醬汁好好食🤤自家慢煮西班牙脆皮豬腩肉🐖($58)半份既燒肉有6大件, 肉質一啲都唔乾又唔會太鹹, 重點係個皮超級脆, 一定要叫😍紐西蘭一口羊串🐏($32)羊肉好juicy帶少少羊羶味, 好食😋愛到七彩還隔膜🐓($30)揀左小辣, 雞既橫隔膜食落少少韌配埋青椒, 紅椒, 洋蔥一齊食幾惹味😍 花甲粥🍲($36)粥煲到好綿加埋生蔥同胡椒粉好正, 花甲每隻都好大粒肉同鮮甜, 大概有8隻, 好滿足🥰李乾蘋果茶🍎($22)酸酸甜甜好去油解膩既感覺, 好啱食完野飲😋呢度既串燒係超高質, 不過大埔真係有啲遠, 期待下次入黎再食😌

燒墨魚咀串🐙($16)
墨魚咀好爽口彈牙, 食落都幾新鮮😌

初戀芝士撞棍🧀($26)

青蔥燒大腸🍢($25)
大脆燒到外脆內軟一啲都唔韌, 加埋個醬汁好好食🤤

自家慢煮西班牙脆皮豬腩肉🐖($58)

紐西蘭一口羊串🐏($32)
羊肉好juicy帶少少羊羶味, 好食😋

愛到七彩還隔膜🐓($30)

花甲粥🍲($36)

李乾蘋果茶🍎($22)
酸酸甜甜好去油解膩既感覺, 好啱食完野飲😋

2023-02-18
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
  • 初戀芝士撞棍
  • 自家慢煮西班牙脆皮豬腩肉
  • 紐西蘭一口羊串
  • 愛到七彩還隔膜
  • 花甲粥
  • 青蔥燒大腸
2022-12-20 737 views
💁‍♀️💁‍♂️6/12/2022(Tue), Dinner🍽近近地今次去番我地自己🙎‍♂️🙎‍♀️地頭大埔搵食😋~上次黎原來都已經係4月份既事~今次3度再訪 @彩虹小食串燒專門店 ~再黎食下佢地D即燒串燒先🤩~而今晚我地order左:🔆 原隻膏蟹🦀海鮮粥($138)膏蟹海鮮粥用原個砂煲上枱,有一隻唔細既膏蟹🦀同埋為數不少既蜆,粥底綿香,海鮮既鮮味都滲入晒粥入面。砂煲保存到食物既溫度,即使放低一輪,粥入口仍有餘溫。🔆 燒蟶子($180)燒蟶子本身係3隻再送大蜆6隻,但店員話今日既蟶子細隻咗少少,所以俾夠6隻。雖然聲稱話細隻,但都有成隻手掌✋🏻咁長,蟶子新鮮彈牙,我地要咗大辣,上面加咗唔少既辣汁同埋飛魚子,唔夠辣既話枱面仲有辣椒粉可以自己加。蜆都好大隻厚肉,燒得剛好唔會過熟乾晒。🔆 燒新鮮大鱔3件($40)大鱔燒得皮脆肉彈牙,趁熱食咬落鱔皮既脆加上有肉汁既鱔肉喺口腔入面混合,再配上泰式酸辣汁,呢個係每次嚟都必叫。🔆 雪花霜降一口牛🐂($33)一口牛燒完仍juicy嫩滑,配合店家既辣汁更見惹味。🔆 雞軟骨串🐓($16)雞軟骨燒完香口又爽口。🔆 燒墨魚咀串🐙($16)一粒粒既墨魚咀食落彈牙好食又唔韌

而今晚我地order左:
🔆 原隻膏蟹🦀海鮮粥($138)
🔆 燒蟶子($180)
🔆 燒新鮮大鱔3件($40)
🔆 雪花霜降一口牛🐂($33)
一口牛燒完仍juicy嫩滑,配合店家既辣汁更見惹味。
🔆 雞軟骨串🐓($16)
雞軟骨燒完香口又爽口。
🔆 燒墨魚咀串🐙($16)
一粒粒既墨魚咀食落彈牙好食又唔韌。
🔆 原條燒茄子🍆($45)
燒到軟淋既茄子🍆,用筷子🥢一夾就可以輕鬆夾起一梳梳既茄子肉,配合蒜蓉同辣汁香口又惹味。
🔆 D24榴槤特飲($38)
A先生每次嚟都必叫既特飲,入口滿滿既榴槤味,又打得夠細滑,唔會飲到有一粒粒既碎冰。
🔆 富士高砂清酒🍶300ml($168)
辛口既清酒🍶,用水質柔軟的靈峰富士山雪融水釀造,入口順滑。
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
❤🙆‍♂️(A先生)整體食評:❤❤❤❤❤(5/5)
❤🙆‍♀️(為食妙妙)整體食評:❤❤❤❤❤(5/5)
👉🏻真心推介~必食燒大鱔同燒茄子😋
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2022-12-06
2022-11-14 308 views
早排試左依間良心小店,係大埔嘅橫街窄巷有依間小小既串燒店💛認識依間餐廳其實都係因為幾年前睇左杜生既介紹而慕名而來💛今次主要是咗兩樣嘢,包括佢哋嘅招牌椒鹽鮑魚,同埋招牌蟹粥👍🏻當然都有食到其他嘅串燒,不過其他串燒都係一般味道,就唔特別介紹啦。✨蟹粥蟹粥係需要預早同老闆娘預留,因為老闆娘會去買新鮮嘅食材製作,我地都有加埋花甲~蟹粥十分之夠味,而且花甲嘅鮮味都令到煲粥加咗一陣鮮甜的味道😋✨椒鹽鮑魚D鮑魚好新鮮好大隻,而且整到出面外層非常之脆👍🏻整體來講,雖然價錢唔算太平,但海鮮非常新鮮,而且食得出係心機之作,值得一試👍🏻

✨蟹粥

✨椒鹽鮑魚
D鮑魚好新鮮好大隻,而且整到出面外層非常之脆👍🏻

2022-08-06 676 views
大埔有一間著名的本地串燒店!招牌菜:新鮮蟹粥,慢d叫都賣光光,材料新鮮及有質素,有很蟹膏、很甜很美味、蟹粥融入白粥,變得咁清甜溜滑。串燒很乾爽,配合濃烈的醬汁,超級Yummy!醬汁扇貝,入口不會硬,大家必叫!
大埔有一間著名的本地串燒店!

串燒很乾爽,配合濃烈的醬汁,超級Yummy!

醬汁扇貝,入口不會硬,大家必叫!

喺大埔都開咗唔少串燒店,而呢一間其實都開咗好耐,我都係第一次食呢一間串燒店,好彩我哋早啲去,坐咗一陣出面已經有人排隊😂一坐低我哋先嗌一個馳名嘅彩虹椒鹽鮑魚同埋大花甲😍大大隻鮑魚😋外面有一層香脆嘅外皮,食落去就好似食緊鮑魚天婦羅🍤而大花甲每一粒都大大粒,非常之肥美🤤喺order串燒時記得問佢哋可唔可以辣椒分上,因為我今次係叫做小辣,所以佢直接就喺串燒上加咗,但都發現佢哋嘅小辣係非常之辣🌶🥵我哋仲叫咗金菇肥牛卷,佢哋嘅冬菇肥牛卷都燒得好Juice,唔會太乾身😽而且好入味佢哋嘅小茄子都唔錯㗎,可意食到淡淡都係肉又唔會太乾👍🏻不過今次冇叫辣,因為經歷過串燒嘅小辣,我相信我一定食唔到茄子小辣🤧最後一定要極力推薦雞泡魚乾,外層係甜甜嘅一層醬汁🤤食落去甜甜地口感都比較香口,都唔會太硬太乾👍🏻呢一個小菜一定要配啤酒,所以我就叫咗杯手工竹蔗茅根味道嘅啤酒🍺🍻呢款啤酒缺乏左竹蔗茅根嘅味道😂可能係啤酒嘅味道太濃,掩蓋左竹蔗茅根嘅味道🤔🤔食完所有串燒之後我仲叫咗兩碗糖水,一碗係椰汁咋喳,另一碗係芝麻糊🫶🏻椰汁咋喳真係落重料用心製作,淡淡都可以食豆;而芝麻糊,有香濃嘅芝麻味,重點係貨真價實又唔會太稀太多水👍🏻⭐️

彩虹椒鹽鮑魚

彩虹椒鹽鮑魚
大花甲六隻
金菇肥牛卷、雞肉串、雞軟骨
燒茄子
💛專程嚟到大埔諗住買宵夜,諗住買幾串,最後變堂食,仲要啲海鮮變埋主角。游水海鮮係老闆娘推介嘅,全部都無介紹錯,最surprise係好少見嘅、手臂咁大條:菲律賓瀨尿蝦,真係未見過未食過,試完之後係念念不忘無記錯大概$500左右,呢到2隻,咁大隻、又罕見,最緊要係好食,勁厚肉炸到連殼食都得!(平時去街市買唔到之餘,游水嘅細細條都唔平呀)呢隻係老闆娘話空運新鮮到港,唔係成日有,今次食完都覺得執到寶咁😋😋💓蟹粥搭咗少少其他海鮮,變相宵夜好似食正餐咁,食飽飽,蟹肉汁入哂粥、多膏,正!成晚老闆娘都好好吹、好好呼吸,見到其他枱都同佢有講有笑,應該都係熟客仔啦

知道佢荃灣執左 朋友放假專程車入大埔食如果佢唔係黃店 絕對唔會再食..特登出食評比鋪家改進明白飲食難做 但…本人作為食客都係想食餐好..首先d 串燒係唔熱辣辣 只係微暖本身見到有post話外賣串燒凍 我都以為係外賣問題但真心…堂食都微暖? 肯定肉類整熟哂再翻熱比客人…求其街邊串燒都即叫即燒啦 仲熱辣辣 好好味 唔熱哩一點係超級無敵失望牛脷係大件 但燒完都仲水汪汪 肯定係煮(烚)熟左先表面燒幾下 超級無誠意既串燒店 都係因為哩串我先打食評離哂大譜…當晚只有我地一枱客 唔存在太忙而質素唔好…只係反映食客最誠實…所以唔夠飽都無再加單 餓住走另外,有叫到佢個蟹粥 上網見到圖膏蟹粥係黃色(因為生蟹同粥一齊煲 d膏會落左粥)但嚟到 d粥白雪雪 隻蟹好明顯係熟咗先擺落煲湯到..點解咁花功夫分開整熟d蟹同粥原因相信只有一個.. 隻蟹一死/就死要整熟左先D粥既份量係激少 仲要燶底其實哩餐真係好失望 因為人均$200+ 食物質數都真係麻麻 串燒連燒都無誠意 仲點有回頭客…作為鐘意食野既人,見到d人(特別長輩)評擊d黃店食氣氛不無原因… 如果做食店係靠光環唔係靠食物 會唔會有少少本末倒置P.s 職員態度係親
知道佢荃灣執左 朋友放假專程車入大埔食
如果佢唔係黃店 絕對唔會再食..
特登出食評比鋪家改進
明白飲食難做 但…本人作為食客都係想食餐好..

首先d 串燒係唔熱辣辣 只係微暖
本身見到有post話外賣串燒凍 我都以為係外賣問題
但真心…堂食都微暖?
肯定肉類整熟哂再翻熱比客人…
超級無誠意既串燒店 都係因為哩串我先打食評
離哂大譜…
當晚只有我地一枱客 唔存在太忙而質素唔好…
只係反映食客最誠實…
所以唔夠飽都無再加單 餓住走

但嚟到 d粥白雪雪 隻蟹好明顯係熟咗先擺落煲湯到..
點解咁花功夫分開整熟d蟹同粥
原因相信只有一個.. 隻蟹一死/就死要整熟左先
D粥既份量係激少 仲要燶底

P.s 職員態度係親切 但希望食物有改善
2022-07-02 409 views
好少喺大埔食串燒,原來經過橫街窄巷有一間串燒店!雞皮串燒食落真係脆卜卜,加埋椒鹽粉味超好食😋仲有紫薯仔,甜甜地,雞軟骨都係我至愛雞泡魚魚乾,呢啲都係送酒一流蒜蓉味正,蜆肉充滿蒜蓉味燒茄子🍆充滿好多醬料嘅味道燒到勁香,大大嚿十分之抵食外國式燒腩仔,我係一個唔太鍾意食燒腩仔嘅人,但係呢一個佢整到外皮香脆,啲肉都唔會話好膩👍🏻點埋黃芥辣原來味道會比較配合,刺激味蕾食到非常之滿足😋樣樣都有啲啱晒三五知己一齊食
好少喺大埔食串燒,原來經過橫街窄巷有一間串燒店!
雞皮串燒食落真係脆卜卜,加埋椒鹽粉味超好食😋
仲有紫薯仔,甜甜地,雞軟骨都係我至愛
雞泡魚魚乾,呢啲都係送酒一流
蒜蓉味正,蜆肉充滿蒜蓉味
燒茄子🍆充滿好多醬料嘅味道燒到勁香,大大嚿十分之抵食

食到非常之滿足😋樣樣都有啲啱晒三五知己一齊食
2022-03-12 690 views
夜晚無堂食接近個幾月啦所以出住啲之前試左但未寫既大埔墟街市行前少少有間幼稚園橫巷行入去其實有好多高質既外賣店或者堂食今次試彩虹串燒店 貴舖本身都有做團購撐小店就算唔落街買 都可以網上落單但平時堂食最好早啲去 又或者預時間要等位因為舖頭坐位算多 但真係好多人黎食炸雞粒一黎到我笑左 太有特色啦雞粒好大粒而且層粉漿唔厚 一咬落去仲熱㗎而且就咁睇個份量都多過普通出面既居酒屋已經好食到唔記得影低叫左啲咩只可以講抵食 好味
夜晚無堂食接近個幾月啦

已經好食到唔記得影低叫左啲咩

只可以講抵食 好味
2022-01-01
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 炸雞粒
2022-03-07 432 views
第五波疫情咁爆,有唔少食肆直情唔開,真係搵食艱難!因為響網上外賣平台落單,價錢唔特別標注。外賣大概半個鐘送到,賣相唔錯,食物仲熱仲脆,味道唔錯,整體感覺幾好。初戀芝士撞棍(圖上中)係響鈴上面放芝士再炙燒,幾正喎!包皮包雞包皮卷(圖下右)係用雞皮包住免治雞肉及筍之類,唔係好脆皮,有少少失望。我覺得私伙雞皮串 脆卜卜仲好食啲;而免治雞肉軟骨棒配日本宮崎蛋黃醬汁都好食過包皮卷。其他串燒叫左燒菠蘿,幾厚身,夠Juicy;燒墨魚丸彈牙,表面搽左醬汁幾好味;燒雞泡魚乾味道略甜,燒豆卜,燒翠玉瓜正正常常。椒鹽類點了雞軟骨及香脆雞中翼,雞軟骨算多,雞翼有陣酥香牛油味,朋友覺得太膩,我就好鍾意。叫左個牛油芝士焗娃娃菜,邪惡又好味,不過芝士響面層,底層既菜只係食到蒜香味,都好味。因為驚淨食串燒唔夠飽就叫左個厚切牛脷便當,四大塊牛脷夠腍,入口有少少溶化,如果醬汁多少少入味啲會更正!但原來啲芝士野同炸野都幾飽肚關係,個飯只係食左面層有飯素撈果啲,實在有點浪費(飯既份量都幾多)。建議大家如果想食串燒為主可以唔使叫飯,或者叫左飯就可以加一兩串串燒當小食已經夠。

初戀芝士撞棍(圖上中)係響鈴上面放芝士再炙燒,幾正喎!

Waiting Time
30 Minutes (Delivery)
Type of Meal
Dinner