2020-07-12 1131 views
限聚令關係好耐無出街食飯,最近終於忍唔住唔想煮飯,決定出街食飯;開車出街最怕揾位泊車,今次我就醒目揾到間餐廳提供首兩小時免費泊車,一於一家大細出街!鷹巢位於旺角非常方便,而且之前已經有聽過同事話點心出色,令我非常期待!一到達餐廳服務員立刻帶我入座,進入餐廳範圍前有部自動量體溫器量度體溫,枱與枱之間亦有足夠距離,感覺上係一間可以在疫情期間讓人安心食飯嘅餐廳。雖然想試下小菜,不過有一段長時間無“一盅兩件”,所以今日全部食點心;香菇蒸燒賣,蝦子腐皮卷,黃金柚子煎粉果,醬皇蒸鳳爪,XO醬炒蘿蔔糕,以上嘅點心全部非常優質,尤其是水晶鮮蝦餃,餃皮夠薄餡又靚,啖啖蝦肉非常爽口!

水晶鮮蝦餃
2020-07-12
$150 (Lunch)
水晶鮮蝦餃