石門係美食天堂,行過見到姨到開左pickabowl,佢係南記對面,試下先。佢有得自選配料又或者佢本身有啲set好既配搭。仲有個D.IY Bowl+ 三文魚湯套餐,睇其他食評見大家都讚佢個三文魚湯,所以今次都有試。D.IY Bowl+ 三文魚湯套餐 - $115(4/5)佢要選2款Protein,1款Veggie再選1款Base。有得另外再追加其他toppings 。佢勁多組合可以擇,淨係三文魚同蝦都有得選好多唔同口味,我就選左西班牙蒜油八爪魚同薑汁松板豬,veggie就選左和風配菜,入面有烤南瓜,玉子燒,炸豆腐,四季豆,毛豆配自家製醬油。配沾烏冬。八爪魚好食,爽口彈牙,松板豬都係,一啲都唔韌,成個組合撈勻食好正,重口味得黎健康😆佢個三文魚湯真係好好飲,一啲都唔腥!雖然入面三文魚既量唔算好多,但個湯都幾濃,正。另一個叫左夏威夷四重奏(辣味三文魚、經典吞拿魚、泰式酸辣大蝦、牛油果)+白飯+彩虹組合 -$115 (4/5) 佢啲吞拿魚勁好食!啲蝦係新鮮蝦,好爽。牛油果勁淋,個人好鐘意食淋既牛油果,覺得好正!總結:想食得健康又想好食,佢係不二之選,想減肥個base仲可以選黃薑椰菜花,又多配料可

總結:想食得健康又想好食,佢係不二之選,想減肥個base仲可以選黃薑椰菜花,又多配料可以選擇,下次會再黎!