2022-07-02 435 views
《堅尼地城隱世高質Cafe》小弟近日去港島區比較多、行開堅尼地城發現原來好多好多隱世美食😋其中這間以生酮飲食為主既Cafe令我眼前一亮🤩🤩此Cafe 牆身寫住 “You don’t have to eat less , You just have to eat right !” 小弟十分認同😌😌講返嘢食先、今次點咗個酸種麵包配蝦球及牛油果炒蛋。旁邊有配菜沙律、配菜非常新鮮而且廚師適當地方入少少檸檬酸汁令到沙律菜帶有少少酸味、十分令人開胃😋炒滑蛋好滑好香, 食得出係用上日本蛋👍👍牛油果及酸種麵包都好新鮮、麵包軟硬適中、正常發揮👍但係佢地個蝦球真係值得一讚👍蝦球非常新鮮🦐而且處理得好好、不會有雪味!而且蝦球煎過、更落左少少Pepper 、食起上嚟非常香口、爽口👍👍此Cafe雖然地方少少、但勝在食材及出品非常優秀、連普通供客人飲用嘅清水都經過悉心處理、帶青瓜味、令客人用饍後會有一種青新的感覺、下次一定再encore同埋試埋佢其他美食😋😋😋
《堅尼地城隱世高質Cafe》