Non Kitchen觀塘鴻圖道12精棉工業大廈1樓今晚約左朋友食飯,因為佢係觀塘返工所以就唸住係個頭食啦方便d,我已經一早講定唔想又去APM大型商場入面個D連鎖式餐廳,最後朋友就帶左我黎呢個係工廠區既隱世西餐廳,估唔到非常有驚喜餐廳既環境好舒適,裝修方面就以簡約風為主,而座位與座位之間都幾闊落,完全唔會有好焗促既感覺,無論同朋友聚會或者另一半撐檯腳都咁岩我地揀左2人餐,首先當然係食左頭盤 凱撒沙律先啦,沙律菜好新鮮,加埋醬油同埋濃濃既芝士粉,感覺好fresh再配合埋蕃茄濃湯同埋餐包,真係一流呀 炭燒安格斯西冷牛扒---牛扒一上檯已經聞到炭燒既香味,我地都好怕牛扒太熟會好韌,所以專登揀左5成熟,我覺得岩岩好,完全保持住牛扒本身既肉汁,同時亦突出到安格斯既牛肉味除左牛扒外,其他既配菜都不容忽視,特別係鍾意伴碟既黑松露薯蓉,好吸引煙三文魚薄餅---呢個好足料,係薄餅嘅上面鋪滿曬煙三文魚,加配埋醬汁味道真係好夾,而最吸引既就係個餅底,竟然係我最鐘意既脆底pizza, 正呀最後食埋個精緻既甜品,同埋餐茶就非常完滿啦
Non Kitchen
觀塘鴻圖道12精棉工業大廈1樓

再配合埋蕃茄濃湯同埋餐包,真係一流呀

炭燒安格斯西冷牛扒

煙三文魚薄餅

最後食埋個精緻既甜品,同埋餐茶就非常完滿啦
炭燒安格斯西冷牛扒
煙三文魚薄餅