2015-02-12 5091 views
每年做節,都一定要食中餐,今次都唔例外,老爸選了中央飯店,以前是泉章居飯店,因要就姐姐,只好近近地,今次點了8個菜,其中梅菜扣肉是必點,半肥廋的肉好入味,梅菜甜而可口,再來了個霸王雞,都是店中出名,咸度適中,好有雞味,不用醬都ok黃金奶油大蝦,姐姐最愛,基本上咸蛋黃炸皮已經好好味,好香咸蛋味,封住成隻蝦,蝦又大隻,又爽口沙拉骨,我十分失望,根本是炸急凍朱扒加沙律醬,完全沒有誠意,又鞋又薄香芒沙律卷,又係好薄,又無料,得個脆,但無味,芒果都唔覺有炸大腸,我對大腸一般,點甜酸醬,唔錯,但我不太愛大腸金銀蛋莧菜,咸蛋好香,湯夠甜,加埋莧菜,湯撈飯一流元貝鴨絲湯,好似碗仔翅味,但有鴨絲,一般般成個餐,餸都好大碟,上菜快,但服務如都是大檔一樣,有同無分別不大,有心人可去試下,但不必刻意去幫襯
霸王雞
點雞用辣醬,沙疆
黃金奶油大蝦
好多肉
沙拉骨
香芒沙律卷,又係好薄,又無料,得個脆,但無味
,芒果都唔覺有
香芒沙律卷
炸大腸,我對大腸一般,點甜酸醬,唔錯,但我不太愛大腸
炸大腸
金銀蛋莧菜,咸蛋好香,湯夠甜,加埋莧菜,湯撈飯一流
金銀蛋莧菜
元貝鴨絲湯,好似碗仔翅味,但有鴨絲,一般般
元貝鴨絲羹
2015-02-12