2020-05-12 591 views
早排趁着天氣仲涼涼地,打算喺天氣熱之前食多一次煲仔飯,咁啱喺油麻地行緊,唔使諗一定係去又廟街最出名嘅四季煲仔飯啦!平時去多數都非常之多人,但係當日去到呢有半個場都係冇人嘅,於是我哋就直接坐低,叫咗個我最鍾意食嘅潤腸同滑雞,再加隻蛋添。可能因為冇乜人,煲仔飯好快就上菜啦,上菜之後侍應姐姐都好友善咁話俾我哋聽加完醬油要再焗一陣先好食。四季果然冇令我失望,條潤腸非常之香,送飯真係一流呀!雞肉就正正常常啦都係幾滑嘅,對我來講係煲仔飯上面嘅蛋同埋煲仔飯嘅豉油先係成個飯嘅精華,吉穿隻蛋之後啲蛋漿流到成個飯都係再加埋另外加嘅蛋真係非常之好味😋四季仲有一個叫做鴨旦號餅嘅餸,睇落都非常之吸引,但係因為太飽冇叫到,下次一定要食到!

Type of Meal
Dinner