2018-07-03 222 views
四年一度世界盃又到喇!我呢d正係識食唔識睇波,但又想陪男友睇波扮下滿分女友既人就搵左呢間係灣仔酒吧街,可以一路食burger一路睇世界盃既餐廳食晚飯。店內唔算大,開放式門口,所以離條街好近,牆上有大電視播住世界盃,當晚都有唔少客人睇波,氣氛相當好。餐牌上既野食好清晰,野食全部都有樣睇,可以更加容易揀到心水食物。精明消費者留意到如果叫一個burger加30蚊就可以變套餐!套餐入面可以揀汽水或者啤酒,另外總有薯條。落單既時候,店員同我地講餐牌上其他fries都可以揀,而且仲唔另外收費!呢點即刻令到成件事好抵啊,而且可以試多d唔同既野!最後我地叫左兩個set,分別係cheese burger、signature double cheese burger,fries揀左最傳統既french fries同埋 sweet potato fries,野飲方面,睇波緊係要配啤酒啦!落完單之後都即刻聞到廚房煎漢堡既牛香味漫延成間舖頭。Cheese burger $108burger唔算好大個,但用料同餐牌中一樣,用個紙盒仔裝住,唔怕容易整污穢對手。一咬落個麵包,牛油味好香濃、好出!而且麵包烘得乾身,麵包

落完單之後都即刻聞到廚房煎漢堡既牛香味漫延成間舖頭。
1/2 pint Heineken
cheese burger
Cheese burger $108
burger唔算好大個,但用料同餐牌中一樣,用個紙盒仔裝住,唔怕容易整污穢對手。一咬落個麵包,牛油味好香濃、好出!而且麵包烘得乾身,麵包質感鬆軟,仲有小小脆。漢堡扒肉汁鬆軟,牛味夠,好霖。蔬菜既份量岩岩好,而且夠新鮮,加埋沙律醬同芝士,味道好夾。而且食完個burger唔會覺得好膩,食唔落其他野。
Signature double cheese burger
signature double cheese burger $138
個burger明顯比cheese burger要厚身,而且雙倍邪惡,因為有double既芝士同漢堡扒,岩曬d食肉獸,味道同cheese burger一樣,麵包依然都係烘得好鬆,好脆,而且牛油味好香。因為有double既肉,所以食落牛味就更加重,而且啖啖肉同芝士,十分滿足!
French fries
用紙兜裝住,份量好多,堆滿左個紙兜,服務員有比一兜茄汁同沙律醬比你點,如果呢兩個醬都滿足唔好你既話,吧台有其他唔同既調味料,例如黃芥末,胡椒等等可以拎黎慢慢加。薯仔係新鮮炸既所以好脆,可以見到薯仔仲有d薯皮係到,望落就唔似係冰鮮薯條。
Sweet potato fries
sweet potato fries
一黎到已經哇左聲,份量多到滿瀉啊!而且岩岩新鮮炸起所以好香,我鍾意食蕃薯條多過薯條既原因係因為蕃薯甜甜地,而且厚實d,所以炸完出黎食落脆過薯條,口感外脆內軟,更好食。

總括黎講,我覺得呢間burger性價比好高啊!除左食物質素好,選擇多,份量多,套餐價錢仲好抵食!另外食完場波未踢完,d員工都好nice,唔會趕你走,係睇世界盃既好選擇!
1/2 pint Heineken
cheese burger
Sweet potato fries
  • signature double cheese burger
  • sweet potato fries