2021-06-07 410 views
西營盤高街呢一間西餐廳一直都好想試下,今日終於有時間嚟食個lunch。 鋪頭地理位置都尚算方便,西營盤地鐵站c出口 距離只有五分鐘路程。 餐廳雖然感覺唔算好大不過都乾淨 舒適。 lunch有set menu睇完之後決定要試佢嘅slow cooked beef cheek, 未食主菜前侍應好快上咗餐包, 餐包十分鬆軟, 配埋橄欖油十分好食。 食完麵包,好快就上沙律, 沙律菜十分新鮮爽甜,而且份量亦都好多。 主菜當然就係slow cooked beef cheek, 佢嘅慢煮牛肉十分軟林,配住番茄汁十分入味,好好食,除咗慢煮牛肉之外仲配咗薯仔同紅蘿蔔,基本上都夠飽。 lunch set仲配甜品 ,今次佢嘅甜品係Pannacotta, 味道有啲似牛奶布丁但係又畀牛奶布丁更加香濃同入口即融, 侍應同我講原來呢個甜品如果另外叫嘅話要120蚊,而呢個係迷你版, 感覺真係好抵食。成個餐仲配餐飲我叫咗iced tea, 成個餐冇得挑剔。