2024-06-01
環境方面好靚,正正常常咁啦,冇乜問題! 人流,都尚算多人,唔知係咪大部份人都係book咗位?不過就唔見出邊有人等位,九成枱都有客. (即係有吉枱)店員禮貌態度:差到一個點,不知所謂!我哋係電話book枱,當其時我哋去到係7.3 ,已經有八成枱俾人坐咗!然後我哋坐低嘅時候,好快發現天花板有塊鐵板響度,有好多水珠,漏水,即刻同reception (長頭髮女士)講,佢嘅回覆係:今日啲枱已經full Booking,得呢張枱可以坐,我幫你搵人抹乾淨啲水! (當時我即刻視察環境,見到仲有枱係吉枱,我問佢嗰度咪有吉枱囉,佢拒絕安排調枱,原因:話full Booking)我望一望,唔係一兩點水豬,而係好似鐘乳石咁好多水珠,跟住有個職員,一抹,成條水柱跌落落嚟!我問返個女reception (長頭髮),點坐啊,你唔係要我哋成餐飯咁食呀嘛!你要叫你同事間唔中過嚟抹?到時啲陳周圍飛?佢話,抹一次就得㗎!我問:你睇唔到啱啱成條水柱咁留咗落嚟咩?你仲要我坐啊? 你嗰邊有張枱個喎,總之呢張枱我一定唔錯㗎啦,你一係俾個第二張枱我!結果: 個女reception,即刻安排我哋坐第二張枱,而我全程都留意住漏水嗰張枱,
店員禮貌態度:差到一個點,不知所謂!
佢話,抹一次就得㗎!
結果: 個女reception,即刻安排我哋坐第二張枱,而我全程都留意住漏水嗰張枱,根本就冇客人到,其他枱,亦都冇客人,根本就唔係full Booking book ! 簡單啲講句,女reception (長頭髮)「可能講大話」?但一定懶得幫客人安排一張合理嘅枱,尤得客人冒險,坐喺張有漏水地方嘅枱食飯?! 唔係客人據理力爭,呢餐飯點食得落?!
食物質素:其實好普通,
-乳鴿$48 一隻, (出邊好食嘅$68 ),一分錢一分貨,, $48 ,真係侮辱,又冇乜味,又唔熱!
- 蔥爆羊肉: 乜嘢肉嚟㗎 ?落咗勁多鬆肉粉,老實講,合埋隻眼問你食緊豬肉?牛肉?定羊肉?所有朋友都分唔到!淨係知道落咗好多鬆肉粉。
-叉燒,店員極力推介,好啦,姑且試吓,結果,好大嚿。(應該係賣點。)咁大嚿鍾唔鍾意,因人而異,但係味道,真係一般,重點:又係勁多鬆肉粉。 仲要收我$258 ,得八舊叉燒,完全係俾人呃咗。
- 蒜蓉炒菜苗: 叫碟菜, 講明係豆苗,結果嚟咗蕃茄菜苗?問店員先知道上錯咗,攞返入廚房,終於俾咗碟蒜蓉菜我,不過係小白菜!叫碟菜都嗌咗一個鐘。初二真係唔想再同佢哋交涉! (小白菜等於菜苗?)
-生煎蓮藕餅:啲油多到一個點,應該啲油唔使錢!
- 竹笙玉書豆腐: 純粹一個冒險精神想試吓係乜嘢嚟,結果捉蟲,只係將百福豆腐花,中間對切,最後尾擺出嚟成本書咁,再林啲竹笙芡汁上去,完😩
總結: 食物唔夠熱,味道一般,最離譜係啲肉,勁多肉鬆粉,羊肉完全冇羊肉味,甚至乎懷疑緊係食緊豬肉定係牛肉! 🫢
味道:有陣時食嘢,手工菜貴d? 但係真係毫無手工可言,咁嘅價錢,啲味道竟然係咁(羊肉? ?牛肉?豬肉?真係分唔到,只係啲肉好鬆,勁多肉鬆粉) 另外,玉書豆腐,真係呃錢到一個點! 八舊叉燒$258 ,係我錯,冇睇清楚餐牌,我豪俾你!
上菜速度,透過三碟菜好快,不過係唔夠熱! 最尾有三個餸,(分別係炒菜,玉書豆腐,蓮藕餅! ) 都要等成個鐘! 炒個菜都要等成個鐘?你本事! good management!
題外話,食完飯用嘅牙籤,當然有止痛,但係唔知點解個指套係濕嘅,啲木牙籤軟腍腍,唔知佢哋係咪儲存得唔好,令到啲牙籤受潮?!
$48.1隻乳鴿
順德生拆魚肉羹
竹笙,玉書豆腐
張公子叉燒(8件)