2020-04-23 737 views
同朋友食完豬潤牛麵,逛逛深水埗發現這裏有新舊交集情況,感覺很新奇。既有舊香港有的布行,皮行,鈕扣行... 當中又有些很文青,較新穎的店。而最近又Hit rate很高的cafe,當然又要打打咭,呃呃like啦~Colour Brown x PHVLO 俾個貼士大家,想不用等位太耐,而近門口又有位置,建議大家唔好介意坐,可能大家都想到「旋轉樓梯」打卡,但門口那「鐵閘」更有味道。Colour Brown係自助形式,直接入coffee table order就可以。如果喜歡凍飲的朋友,選擇就比較少,反而熱飲:有咖啡,花茶,果茶,以供選擇。而食物已蛋糕為主。我和朋友今次就只選擇了飲品,值得一讚是,他們的飲品不會太甜!
而食物已蛋糕為主。
左:蒲公英綠茶。右百香果柚子梳打
2020-04-23
$50 (Tea)