2024-04-11 45 views
今晚食泰國菜,餐廳位於旺角,地點都幾方便。點了泰式小食拼盤,飛天炒通菜,泰式奶茶,咖哩炒蜆,後加蒜蓉包。泰式小食拼盤,好豐富,有炸蝦餅,炸魚餅,春卷及雞翼。蝦餅大大件夠脆口,啖落啖啖蝦肉,真材實料,口感彈牙。魚餅食落口感較淋,有香料同冬蔭功味。春卷咬落滿滿餡料,有粉絲蘿蔔絲等等,口感夠脆夠香口。炸雞翼熱辣辣都幾好食。飛天炒通菜,都幾大碟,見到配料都幾多蒜蓉辣椒,食落有少少辣,整體炒得好惹味,同通菜好夾。泰式奶茶,茶味夠濃味,不錯~泰皇咖哩炒蜆,蜆肉每隻都大大粒,好飽滿,配咖喱汁食夠惹味。咖哩汁非常出色,微辣,用蛋白令個汁較杰身!由於個汁太好食,唔想浪費個汁,加多碟蒜蓉包點埋!蒜蓉包真係好掛汁,推介!另外想讚一讚呢度服務都幾好,主動拎碟俾我地放蜆殼,夠細心。
今晚食泰國菜,餐廳位於旺角,地點都幾方便。

泰式奶茶,茶味夠濃味,不錯~

另外想讚一讚呢度服務都幾好,主動拎碟俾我地放蜆殼,夠細心。
  • 蒜蓉包
  • 飛天通菜