2023-06-12
和牛好似有一種魔力,除非你係完全唔食牛,否則當你試過一次後,和牛嗰種入口即溶嘅油香感,絕對係一種萬有引力!今次嚟到尖沙咀嘅牛匠石燒,餐廳主打石燒和牛,因為石板嘅溫度更平均,所以和牛嘅口感會更為吸引,絕對係欲罷不能。明太子脆豆腐豆腐上面有濃濃嘅明太子醬,同清淡嘅豆腐形成對比,非常清新;雖然豆腐清淡,但炸香咗之後,同軟綿綿嘅明太子同樣形成口感上嘅對比,非常獨特。唐揚墨魚咀一口一粒嘅炸物嚟講,呢個墨魚咀十分吸引。炸粉夠薄,又有咬口,係等燒肉過程會忍唔住一粒接一粒放入口。鹿兒島A4和牛肩肉呢個鹿兒島A4和牛肩肉嘅雪花好靚,非常均勻,只要輕輕一燒就食得,嗰種入口即溶感覺,真係好滿足。牛舌Combo牛舌有人中意食厚,有人中意食薄,呢個牛舌comboo就可以滿足晒大家。薄牛舌真係好薄身,輕輕燒一下就食得了;至於厚牛舌充滿口感,但絕對唔會太韌。食嘅時候可以加入生菜同蒜片,令味道更清爽,踏上另一層次。牛匠彩虹水果茶、桂花果釀四季春牛匠彩虹水果茶嘅水果十分足料,酸酸甜甜,非常醒胃;至於四季春茶入面有桂花碎,充滿香濃嘅花香味,同樣清新。
明太子脆豆腐
唐揚墨魚咀