2023-12-29 191 views
走進咗呢家餐廳,首先撲鼻而來嘅就係一股香氣,聽落簡單嘅鮑魚同帶子,但喺呢度竟然可以變成一道道驚喜大餐。鮑魚嘅肉質真係咁嫩滑得黎,那種真材實料的口感,平時根本食唔到啊,而嗰個鮑魚肝醬,滋味濃郁得黎又唔會蓋過鮑魚原本嘅鮮美。跳一跳嚟到帶子,肉質爽口,一啖落去满嘴生津,實在太正了!🌊喂喂喂,千其唔好錯過咗佢哋家嘅鵝肝,配埋ham湯,好似逛咗一轉法國名店咁,啖啖肥美之至,嗰種綿滑嘅感覺,真係無得頂!燒娃娃菜配波椒醬,爽口開胃,品嚐到嘅每一啖都有種清新嘅感覺。然後轉戰主角,M7和牛真係把我恨不得想喺度留宿,肉質軟嫩,點綴嘅通菜醬味道新鮮,配搭得黎就係巧妙無比,嘩,太有創意了!😲飯後嘅甜品,仲要話你知,雨前龍井Pana Cotta同Brown Bread Ice Cream,解甜中帶嚟一種清新,換咗啲傳統嘅甜品口味,絕對值得一試!整體嚟講,每一樣嘢嘅味道、質感、配搭都係咁上下激動人心,真係一個非一般嘅美食之旅。🍰總結,就係好食到不得了,讓人回味無窮,味道爆燈,你下次要食好嘢,記得唔好錯過呢間餐廳啊!💯