2017-01-03 4945 views
興祝新一年嚟到我仲生存緊,身體狀況正常,食餐好既慶祝下,希望活到99都行得走得食得瞓得,仲有世界和平!入番正題,嚟五星酒店餐廳食當然係食服務同環境仲有食物放得靚,呢間餐廳最失敗既地方係窗口望出去個景,Amber同Caprice望出去對海,呢間望出去得大廈,劣。服務就當然唔會差,間間五星酒店入面餐廳都咁上下,呢間都唔例外,工作人員全部都好好笑容好有禮貌,無其他特別感覺,最記得一開始落單想試多幾樣野,諗緊落咩餐,侍應話叫tasting menu就最好兩個都叫呢個,但我話想試多啲一個叫tasting一個classic,佢話廚師建議一個叫tasting就最好兩個都叫;我感覺好唔貼心,佢話一個食完三樣另一個就要等,呢個理由好牽強,講咗我想試多幾樣,佢唔知係方便佢上菜定點,係要我兩個都點第一個,差啲以為一定要兩位起,點知原來又唔係,怪怪地 。食物方面建議佢麵包可以加 muffin,唔洗得個咸字幾款都一樣。咁多樣入面最特別令我印象深刻係個煙三文魚,有魚子醬同多士同蔬菜配搭,幾好,而且佢用松香煙薰之後仲有煙繼續焗住個煙三文魚,好香。順帶一提,本人好鍾意飲龍蝦湯,基本上有得叫既地方都會飲,呢度既龍蝦湯比

順帶一提,本人好鍾意飲龍蝦湯,基本上有得叫既地方都會飲,呢度既龍蝦湯比我既感覺係夠濃但好咸,麻麻地,咁濃可以唔洗加咁多鹽,失敗。

其他食物都係4466,同其他既差唔多,不過以4000幾蚊一餐嚟講,可以改善既地方都仲有。
蝦肉薄脆加清口腔汁
餐包