平時經過旺角,都有食開呢間泰國菜嘅街邊串燒,難得和朋友收工來旺角行街,又想食泰國菜就入去食個靚飯。本身7:00pm開咗四人枱,二樓都接近爆滿,有啲不好意思最後兩位朋友甩底,比我地二人霸左四人卡位,好彩侍應都冇趕我地走啫!首先一埋位,即刻點個大椰青,解渴之用,亦係泰國菜必備!菠蘿炒飯,大大份有好多隻蝦,又有其他海鮮,菠蘿夠甜,成個炒飯又有肉鬆,夾埋好香!泰式炒芥蘭,本身已經試咗碟泰式炒通菜,有少少少少辣味,適合唔食得辣嘅人,成碟仲係青綠色,夠哂新鮮,雖然係炒但唔多油。炒金邊粉又係正宗得黎,又啱我同朋友口味,微微酸味,加上金邊粉好爽口,唔會太淋,炒得啱啱好!加埋花生碎口感一流!呢間真係好好食,難怪長時間都滿座,街邊不停有人等候啦!

首先一埋位,即刻點個大椰青,解渴之用,亦係泰國菜必備!

椰青

菠蘿炒飯

泰式炒芥蘭

炒金邊粉

呢間真係好好食,難怪長時間都滿座,街邊不停有人等候啦!
2018-03-14
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
椰青
菠蘿炒飯