2023-01-26
之前住呢間酒店已經想試佢嘅餐廳晚餐,今日終於有時間嚟試,餐廳半酒吧形式,除咗室內仲有室外位煙三文魚芝士卷佢賣相好精緻,除咗有煙三文魚芝士卷之外仲有沙律菜,煙三文魚芝士卷上面仲有啲蟹籽,令到整個沙律都好有層次感,整體味道都唔錯北海道帶子伴枝豆蓉粒粒帶子都好大粒,下面配咗啲啲枝豆蓉估唔到枝豆同帶子味道都幾夾出奇地撇除咗我平時對帶子冇咩好感既感覺羊西冷平時牛西冷就食得多,羊真係第一次見到佢嘅賣相已經覺得好靚,五成熟好粉嫩食落唔會好羊蘇味,而且口感好淋,唔會好難咬旁邊伴左兩個細蒜頭🧄,殺菌啱晒我我就好鍾意約佢既羊配合埋底既蓉食落去開頭唔知係咩嚟但係好熟悉,問店員先知原來係平時去印度餐廳食嘅茄子蓉,兩樣配合好夾我好鍾意牛面頰 焦糖蘿蔔 和牛薯餅牛面頰一如以往超級淋,而且佢好入味旁邊配咗和牛薯餅,佢嘅口感似係自己整,好香脆,我覺得點埋去旁邊嘅焦糖醬會更加好味😋另外超鍾意食佢嘅焦糖蘿蔔,好淋而且好香甜咁好氣氛緊係要飲返杯first love呢杯其實係青瓜菠蘿梳打,但佢飲落去又唔會超級青瓜既青味,我幾鍾意,真係同佢個名一樣first love既感覺The pearl 呢杯係Cocktail,我見佢個
煙三文魚芝士卷
煙三文魚芝士卷
北海道帶子伴枝豆蓉
粒粒帶子都好大粒,下面配咗啲啲枝豆蓉
估唔到枝豆同帶子味道都幾夾
出奇地撇除咗我平時對帶子冇咩好感既感覺
北海道帶子
羊西冷
平時牛西冷就食得多,羊真係第一次
見到佢嘅賣相已經覺得好靚,五成熟好粉嫩
食落唔會好羊蘇味,而且口感好淋,唔會好難咬
旁邊伴左兩個細蒜頭🧄,殺菌啱晒我
我就好鍾意約佢既羊配合埋底既蓉
羊西冷
牛面頰 焦糖蘿蔔 和牛薯餅
牛面頰一如以往超級淋,而且佢好入味
另外超鍾意食佢嘅焦糖蘿蔔,好淋而且好香甜
牛面頰
咁好氣氛緊係要飲返杯
first love
The pearl
呢杯係Cocktail,我見佢個名同餐廳一樣就點,唔算好重酒精味,應該平時飲到酒嘅人都會鍾意