2017-01-14 3834 views
去得九龍城十居其九都係黎食泰國野,今日朋友約食中菜,心諗山長水遠入去真係值得?舖頭要上二樓,地方幾新淨同闊落,裝修幾靚。menu幾有氣勢,簡單介紹下九龍城歷史同餐廳設計定位。(有另一本menu,介紹特式私房菜,用料較高級精美,當然價錢亦都貴d,所以我地都無叫到呢本既菜式啦)金蒜燒汁斑頭腩 $198論size,其實二百蚊真係唔貴!每件都好大舊,而且有成十幾廿件。外皮炸得微脆香口,魚肉新鮮,斑頭嫩滑,斑腩就啖啖肉,而且調味好惹味!四川口水雞 $68呢個係頭盤size,不過都好夠食!雞肉嫩滑唔肥,配料香口,辣味到位但麻稍為失色。鮮潤啫啫雞煲 $138好惹味!啫啫煲同雞&豬潤真係好夾!豬潤彈牙,洋葱同蒜粒令成個煲味道更吸引!最後連配料都清乾淨哂!食完有糖水送,係蕃薯糖水!蕃薯腍身得黎又唔會碎哂,薑味夠,好正!餐廳有間VIP房仔,十個八個朋友仔就岩哂啦!總括而言:餐廳環境幾好;待應主動添水換碟;食物方面好味得黎又唔貴!下次會再黎幫襯!PS:每人要收$15茶錢,不過作為一個後年仔黎講,都覺得係幾好飲既,清香而唔嚡口。

舖頭要上二樓,地方幾新淨同闊落,裝修幾靚。
menu幾有氣勢,簡單介紹下九龍城歷史同餐廳設計定位。
金蒜燒汁斑頭腩 $198
四川口水雞 $68
鮮潤啫啫雞煲 $138
餐廳有間VIP房仔,十個八個朋友仔就岩哂啦!

2017-01-03
  • 鮮潤啫啫雞煲