2018-12-29 687 views
同呢個朋友次次都係即興先約到,又係衝上佢架車之後兩條友先再諗食乜。有人揸車喎,梗係去平時少去既九龍城啦,仲要佢推介間話幾好食既泰國野,一於試下。明明我講左話唔餓,點知兩個人嗌到一枱都係😂佢話呢個係必嗌既檸檬燒牛肉。喂,堅係好食,啲肉係粉色,咬落去唔韌,個汁酸酸地幾開胃,重點係,有肉味!😋好食過出面啲幾百蚊塊扒,仲要medium rare出到黎變左medium🙄辣妹就梗係要嗌辣野啦,一食落去(係呀,我又忍唔住食左先影😂),以為自己嗌錯左。佢呢隻辣椒膏有啲椰味,同平時既有啲唔同,係特別既。👍🏻唔少得既冬蔭公同馬拉盞椰菜苗。兩個人份都好大鍋,每人起碼兩碗👍🏻椰菜苗我一定偏心話好食既,不能作準😋椰青又係有驚喜!自從係泰國試過一次新鮮椰青之後就番唔到轉頭🙈今次難得個椰青唔老,啲肉用匙輕輕括出黎就得👍🏻唔係友人㩒住我,我又椰青當飯食啦😂

明明我講左話唔餓,點知兩個人嗌到一枱都係😂
檸檬燒牛肉
辣椒膏炒蜆

馬拉盞椰菜苗  &  冬蔭公

椰青
唔係友人㩒住我,我又椰青當飯食啦😂
檸檬燒牛肉
辣椒膏炒蜆