2019-02-16 458 views
真心,係好食嘅,除咗"有骨"嗰款嘅炸粉&皮太厚,無乜肉食之外。不過,最大鑊係成日俾錯雞。我食過呢間Nene Chicken大概6次,但已經有2次俾錯咗雞。上次因為係堂食,所以可以即刻更正,但睇得出唔係重新整過一份,衹係將"大葱炸雞"上面D青色大葱攞走,再加番D洋蔥&醬汁喺面,而變成我原本order嘅"白郡主炸雞"。點解我會咁樣認為?因為仲有幾條青葱喺入面,未攞走曬。不過算啦,味道最緊要,照食。今次自取外賣,我6點半去到,衹有1~2枱食客,諗住做early bird,唔駛同人迫啦,職員話大概等15~20分鐘,叫我行下商場先,點知足足等咗三十幾分鐘先有……我叫咗"雙重滋味炸雞",可自選2款雞。攞到雞之後好開心,一路行一路聞到好香,返到屋企即刻打開,😱😱😱,又俾錯!我嘅"甜辣炸雞"竟然變咗"初雪炸雞"😢。說好的自選呢??好在我都係芝士嘅愛好者,如果唔係就真係唔知點算,唯有阿Q精神,慶幸佢無俾錯個"大韓炸雞"🌶🌶俾我,因為太辣,我真係食唔到😭。
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)