2010-07-26
上個月同朋友做壽後, 尋日冇咩做, 閒閒地, 同老婆 & 外父外母入黎食下海鮮啦. 既然上次既經驗 ok, 一於照版 copy. 今次我地 5 點半開波... 4 個人又叫左 5 樣野, 全海鮮...1. 吉列鮮魷 (80 蚊一碟), 同普通炸魷魚唔同, 但唔知點樣 "吉列", 因為同豬扒既吉列係唔同既. 個人感覺只係脆漿較稀較薄而已, 未算好特別, 但可以收貨2. 薑蔥肉蟹 ( 2 隻 @ 168蚊一隻), 同上次一樣, 蟹既肉質好甜美 ^^ 3. 豉椒蟶子 (半斤 @ 8 蚊一兩), 經上次既教訓, 落單時直頭叫佢走鹽. 結果... good !! 好食, 汁到撈埋4. 清蒸鮑魚 ( 4 隻 @ 30 蚊一隻), 好彈牙, 但冇咁鮮味 wor....但都比酒樓好好多5. 椒鹽瀨尿蝦 ( 4 隻 @ 12 蚊一兩)... 今次唔知點解斬開左 2 段黎炸. 冇錯, 係會快熟 d.. 但 d 肉質就好似因為咁樣而差左啦總括黎講都仲算好食 ok. 但睇食評見到同一地點有幾間的食物水準都差唔多, 下次應該會試下新野啦 !!