2020-10-13 417 views
話說本人好中意用同一張信用卡簽賬, 貪佢有得自選回贈, 今次嘅回贈就係呢間地鐵沿線都會有嘅西樹泡芙, 因為平日本人都唔多特別入地鐵閘口前買野食, 加上最近疫情影響更加唔會有想買嘅念頭, 但因為有現金券就破例買黎試下我買呢個係芒果乳酪泡芙, 個泡芙其實都幾細個, 得半隻手掌咁大, 外層比較硬身, 可能放得耐所以有少少乾水, 不過底層嘅蜂窩都好軟熟, 而且好有牛油味, 泡芙中間夾左幾粒芒果, 好嘅係芒果粒大粒又算多汁而且冇糖水包裹住, 但都幾酸, 再配上本身帶酸味嘅芒果乳酪就更突出, 不過酸味都唔差, 以小食來講反而食完唔會有太大負擔, 不過本身期待乳酪冰凍但結果只係室溫偏凍少少就有dd 失望, 都可能係本人攞左行左一陣先食所以先影響到溫度所以下次都係食番呢個品牌嘅朱古力泡芙最後, 呢個泡芙盛惠$27, 都幾貴, 但間唔時食一個都ok 嘅, 不過最近疫情就唔多方便了
話說本人好中意用同一張信用卡
所以下次都係食番呢個品牌嘅朱古力泡芙