2019-12-12 52 views
一踏入餐廳,就有印度人員工接待。不過唔駛擔心,大部分員工都識英文,仲有一個叔叔識講少少中文。加上餐牌有中英對照,同少量圖片參考,所以點菜冇難度。未上我地既order前會上薄脆片配Mixed Bickle sauce同mint sauce(薄荷汁)。問左員工Bickle sauce係咩,原來入面有檸檬、芒果、薑、辣椒等。味道一入口有啲辣,然後咸味先走出黎,層次分明,都幾特別~羊肉咖喱角(Lamb Samosa)唔係平時見到既扁平狀,而係三角立體形狀,好靚。切開入面有羊肉、薯仔同青豆。羊肉唔會羶,配埋旁邊甜甜地既醬。好食!乾酪咖喱脆(Paneer Pakora)員工叔叔話係印度豆腐。未切開,覺得似chicken nugget。切開左,又真係幾似豆腐。食落就變返cheese。好食又有趣~我鍾意!五香炒烤雞(Murgh Tikka Masala) & 蒜蓉牛油烤餅 (Garlic Naan)烤雞好嫩滑。咖喱醬同平日食既咖喱好唔同,因為有印度香料既味道。本來怕會好辣,但佢惹味得黎唔會太辣。配埋烤餅一齊食,我食左兩大塊烤餅!芒果奶昔 (Mango Lassi) & 香蕉奶昔 (Banana Las

羊肉咖喱角(Lamb Samosa)
羊肉咖喱角

乾酪咖喱脆(Paneer Pakora)
食落就變返cheese。好食又有趣~我鍾意!

乾酪咖喱脆

五香炒烤雞

芒果奶昔 (Mango Lassi) & 香蕉奶昔 (Banana Lassi)
兩杯印度特飲。芒果奶昔喺顏色上好吸引,飲落好重芒果味,有芒果既清甜,應該冇添加糖。香蕉奶昔都一樣,真材實料。

芒果奶昔

提提你,香蕉本身飽肚感重啲,所以如果唔想太飽,建議叫芒果奶昔好啲。

第一次食印度餐,試左好多新野。下次會想試下佢既烤串、炒飯同甜品
羊肉咖喱角
乾酪咖喱脆