焱丸水產

Flame Japanese Cuisine
2018-04-18 3441 views
出左糧就係要帶女皇大人去食餐好既之前同朋友去過銅鑼灣食過都覺得幾正,加上午市又有lunch set抵好多所以呢日就決定同女皇黎食佢呢排成日話要食既日本野最近腸胃唔算太好,都唔係好敢食太多生冷野.....但去得食日本野又唔多唔少都想食下刺身所以就少少地要返份“三文魚牛油果油酢漬”HKd$80+10%黎開一開胃兼過下個刺身癮啦跟住我地就揀左個“鰻魚丼”HKd$118+10%既午市定食定食入面既芝麻豆腐同茶碗蒸都好出色!兩者都好嫩滑~而前者更加可以話係滑不留口,加上混合埋蝦肉等材料,食落仲有一重鮮味慘出黎添而個鰻魚就肥美腍滑,加上甜甜既燒汁同大量既蛋絲,配飯一流,令人唔經唔覺咁食多幾啖飯之後黎到呢度又點可以唔叫返啲水產浜燒一下,俾女皇大人嘆嘆女皇話想食帆立貝,而我就想食鮑魚,咁就一於要兩隻“鮑魚殼燒”HKd$68×2+10%,“松葉蟹膏帆立貝燒”HKd$80+10%同“海膽帆立貝”HKd$85+10%啦兩款既帆立貝都大大隻,加上有埋雜菌同日本小蘿白呢啲蔬菜一齊燒製,令當中既鮮味更加突出而個鮑魚就更值一讚,無加上什麼特別既調味,但依然鮮味十足,燒得岩岩好,食落又鮮又嫩,一啲都唔韌最後我仲都係
出左糧就係要帶女皇大人去食餐好既

所以呢日就決定同女皇黎食佢呢排成日話要食既日本野

跟住我地就揀左個“鰻魚丼”HKd$118+10%既午市定食

定食入面既芝麻豆腐同茶碗蒸都好出色!

之後黎到呢度又點可以唔叫返啲水產浜燒一下,俾女皇大人嘆嘆

最後我仲都係忍唔住追加每次浜燒都要食既“甲羅燒”HKd$68+10%,分別要左“蟹味增”同“南瓜蟹肉”兩個味

前者蟹味濃郁,後者則多帶一份南瓜既甜味,有埋個咁正甲羅燒做ending....女皇大人都表示呢餐食得佢好滿足
Type of Meal
Lunch