2023-05-03 42 views
呢間主打日式串燒嘅居酒屋推出咗一個午市日式串燒定食,$200唔使就可以自選七串串燒,星期六日都可以去,仲包主菜同飲品,都幾抵食!餐廳來自日本大阪,採用咗傳統日本居酒屋嘅設計,仲有榻榻米房間🎎,和風氣氛十足,打卡一流!佢嘅串燒選擇好多,可以溝埋即叫即炸嘅吉列串揚一齊揀,有部份仲可以優惠價加購其他款式嘅串燒㗎~午市時間好爆場,想試嘅話記得要book位呢!------------------------------🍱◖七串套餐◗ $198今次同朋友去叫咗兩個七串嘅套餐,每個套餐都包七款串燒/串揚、一個主菜同一杯飲品。仲可以試埋佢哋嘅椰菜沙律🥬,有一碟原片日本溫室椰菜,點佢秘製醬汁,酸酸地甜甜地咁,帶得出椰菜嘅鮮甜,幾開胃!每台都有一個自己嘅調味盤,有秘製辣醬、鹽、豉油、山椒同辣粉,可以根據自己嘅口味落返唔同嘅調味粉去啲串燒到,更加惹味~🍢串燒▪️雞肉紫蘇卷▪️柚子豚肉燒✨▪️京蔥雞✨▪️芝士蕃茄雞肉▪️牛舌(+$5)✨推薦柚子豚肉燒🐖,有兩塊豬腩肉,肥瘦均勻,豬皮部位好爽脆,加咗清新嘅柚子調和,完全唔覺得油膩!京蔥雞🐓同牛舌👅都值得一試,燒過嘅京蔥香味,同雞肉嘅配搭好香好夾;牛舌嘅牛味都好香濃,幾爽

🍱◖七串套餐◗ $198

🍢串燒
▪️雞肉紫蘇卷
▪️柚子豚肉燒✨
▪️京蔥雞✨
▪️芝士蕃茄雞肉
▪️牛舌(+$5)✨

推薦柚子豚肉燒🐖,有兩塊豬腩肉,肥瘦均勻,豬皮部位好爽脆,加咗清新嘅柚子調和,完全唔覺得油膩!京蔥雞🐓同牛舌👅都值得一試,燒過嘅京蔥香味,同雞肉嘅配搭好香好夾;牛舌嘅牛味都好香濃,幾爽脆!

🍤串揚
▪️三文魚
▪️年糕✨
▪️茄子(+$5)
▪️蝦 (+$5)✨
▪️北海道帶子串(+$10)✨

佢嘅炸物炸皮比較薄,入口酥脆又唔膩,可以配佢個秘製辣醬,更惹味!覺得佢個年糕🍡有驚喜,搽咗啲秘製醬油先去炸,食落香脆又甜甜地!另外佢嘅蝦同帶子都值得一試,食材高質幾鮮甜👍🏻~

🍙主菜
▪️燒飯團(味噌)✨
▪️燒飯團(醬油)✨

燒飯團燒得外脆內軟,外層有啲焦香,裏面嘅飯粒軟糯有咬口,兩隻口味都值得推介!味噌味搽咗一層味噌醬喺上面去燒,鹹鹹地又有啲鮮味;醬油味裏面有餡,有啲鹹菜喺裏面作簡單調味,口感味道都唔錯!

🍵飲品
▪️凍烏龍茶