2021-05-28
疫情下外賣變成大家既日常,好食既堂食同好食既外賣又真係好唔同勞蘇食就轉轉個外賣mode做個 ,疫市之中搵下生活快樂點子Popcorn Chicken 爆谷雞,獨市出現係Uber Eats,主力就係韓國菜,炸雞為主,而佢餐廳既食物名都幾吸引既外賣包得好靚,個logo都好得意加分,打開賣相亦好先試炸雞,雙重炸雞(招牌炸雞+芝雪炸雞),揀左無骨,望落去較細舊,招牌其實即係原味,配個泰式辣醬外皮明顯係炸到特脆,應該係賣點之一,個人黎講我普通,肉質就唔太嫩,但都唔算硬既芝雪炸雞原來係俾芝士粉曬落個原味到,有啲失望,韓式炸雞就係炸雞再加醬去煮,依家配個粉上去搞到好似薯片咁普通普通,送左兩隻炸餃子,反而有啲汁係入面幾好食食到有啲乾,食返幾粒醃蘿蔔清一清岩漿芝士烤粟米,個名真係太吸引要叫下,打開時感覺份量真係有啲少,芝士係吸引既,有得拉絲又好味芝士同粟米夾就當然,記住要趁熱食,因為一凍個芝士就變硬,好似一舊包咁韓式魚餅湯,打開反應一樣,其實真係可以大碗返少少,都係蘿蔔湯加埋魚餅,清得黎味道唔錯,飲左都唔會頸渴幾好個人覺得自己本身已經算幾細食(打邊爐時除外),但佢都真係份量好唔夠,雞都明無理由俾多幾舊
個人覺得自己本身已經算幾細食(打邊爐時除外),但佢都真係份量好唔夠,雞都明無理由俾多幾舊你,但湯同粟米都...小小失望,味道算正常啦
#係咪app送個個食左一半
#定係我唔識揀野食