2023-06-26 123 views
見門口好大個易拉架宣傳有台灣燒仙草賣,寫住燒仙草嘅配料有芋圓、蕃薯粒、大小珍珠、紅豆。我問店員可唔可以走珍珠,佢望咗好耐,好似唔知有呢樣產品咁,佢跟住去同另一店員講,最後確認係可以唔要珍珠。外賣等得唔耐,仲好重手,點知一食先發現唔止走珍珠,係得返燒仙草、紅豆同白色嘅丸子(我唔知係咩,都係煙韌口感)。碗嘢成$36,一粒芋圓都冇,勁搵笨。*我提交嘅相片係我自己加咗奶撈埋嚟食,佢本身係冇奶。睇返2019年有個食評讚燒仙草配料好豐富,我就冇咁好彩喇,如果一早知道冇芋圓,我根本唔會幫襯,未食過一碗燒仙草係得紅豆同丸子,啲白色丸子仲要痴埋一大嚿咁,煮得勁差,好冇心機,倒自己米咁。呢個價錢好唔值,寧願買花斑茶社嘅芋圓仙草好過,人哋咁多分店都做到出品水準一致,足料又好食。我今次只係貪就腳先幫襯,點知就中伏。想食芋圓嘅朋友要小心。

2023-06-26
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
  • 沒有