2016-09-18
最近兩年由於製衣業不景氣,汝洲街,基隆街,大南街的布行/ 輔料行要不結業要不大鋪轉細鋪甚至上樓! 令這幾條街的吉鋪不少, 部份由DIY皮革專門店頂上,而另一部份則被轉為食肆, 內地人開嘅士多, 而今次提交的這間”老鳳”已經開咗都成年有多了,店內裝飾係有些復刻版海報呀, 專登用上一些帶共產色彩嘅標語,09/Mar.下午茶套餐: 厚切餐蛋治$28 厚切餐肉的確係厚切但這樣的話太高塩份比較咸喎!老細, 蛋只是好一般! 奶茶用高身杯裝,睇落夠大杯, 不過唔算出色嗰種, 18/Mar. 再來試一次下午茶套餐:”柚子西多士”轉為”普通西多士”$24始終覺得傳統西多士已經好好味, 如果夾柚子醬會奇怪一點囉! 西多炸得色剛剛好, 夾餡料都算平均,同樣奶茶唔太突出,14/ April 午餐: 西檸雞飯$42 以深水埗茶記來說第一次見午餐跟嘅飯咁袖珍, 寫字樓女職員都可能夠啦, 件雞本身已經係雪雞再經油炸過了點頭, 偏乾無乜肉汁, 西檸汁偏少,個汁味道亦寡只有甜同微酸的淡黃色獻汁! 西餐廳份量但個廚師似乎唔太理解”西檸雞”係一個點樣嘅樣?!茄汁豬扒焗意粉$40 再普通不過的焗意粉,唯一是焗出來的, 溫度是
茄汁豬扒焗意粉$40 再普通不過的焗意粉,
唯一是焗出來的, 溫度是夠熱吃起來感覺好一點, 同樣是西餐廳份量
總體是環境一般,空間狹小,服務不太專業,食物質素一般以下, 食物份量不足, 價位中間吧!
09 Mar 超厚午餐肉三文治
清湯, 清湯