2018-02-21 1302 views
Lunch time揸車入元朗蕩失路,本身諗住食第二間泰國菜,見到呢間開咗,個招牌又好搶眼, 寫住米芝蓮,就試下。 佈置對於我尼個城市人黎講係特別,有充氣滑梯比小朋友,又有懷舊機打,仲有人扮財神。坐玻璃屋入面。門口寫招牌冬陰功湯粉,點解個menu 無既,原來係初四無set所以收埋左細menu, 待應問番比我地散叫(當然係加二價)所以叫兩個食得飽既就算冬陰功穩陣野,不過不失味道適中, 雞都夠滑。但蝦膏炒飯又淡又無蝦膏味,仲要收八十幾蚊,肚餓先食得哂,其他食物唔評論但蝦膏炒飯千奇唔好嗌。如果講環境一家大細尼度黎玩係不錯,但如果一場黎到一間餐廳,食物質素要更好。如果唔係無下次。
2018-02-19
$80 (Lunch)