2021-04-05 238 views
今日我哋去咗陳儀興尚儀樓食午餐,餐廳分開上下兩層,以中菜為名首先我哋叫咗一杯老我藥吉,係一杯熱飲,作用滋潤養生之後我哋就叫咗幾款出名必食嘅小菜一定要食嘅係魚露浸花甲$158 ,呢個花甲好有魚露味,係經過浸泡咗好耐,先至咁入味,而且好鮮甜另一個係必食嘅鵝三寶$268,裏面有三款哦嘅內臟,分別係鵝肉、鵝腸同埋鵝肝,而且份量相當之多幾個人都絕對食得晒,味道方面鵝腸非常彈牙,而個滷水汁亦都好出色另外我哋仲叫咗梅汁炆豬手$158同埋豆醬煮黃花魚$198豬手係用瓦煲上碟,熱辣辣而且醬汁亦都掛上豬手上面,真係女士因物,補充一下骨膠原而黃花魚魚肉亦都好嫩滑,雖然呢隻品種嘅魚會有少少細骨但係魚肉味係比較濃厚,代表着奧米加三亦都特別多,而豆醬去煮令到魚味更加出呢一餐中菜真係非常之出色,下次一定會再嚟一家人食飯,因為呢度枱與枱之間嘅距離亦都非常足夠,坐得非常舒服

首先我哋叫咗一杯老我藥吉,係一杯熱飲,作用滋潤養生

之後我哋就叫咗幾款出名必食嘅小菜

另外我哋仲叫咗梅汁炆豬手$158同埋豆醬煮黃花魚$198