2017-05-13 340 views
出發去旅行永遠都中意check in 完去食d嘢。我就無什麼咭可以去貴賓室食甘好,唯有自己比錢去食。但自己食絕對唔差喎,我最唔中意就係食快餐,中意d有水準的。今次就選左何洪記,以前未食過,只知道係雲吞麵最出名,但今日卻想食得清d,叫左碗及弟粥。先不說料,說下個粥底,好綿好濃稠,就算食耐左都無反水,味道有米香,帶點甜,確實好吃。再講下d材料,有豬潤,肉丸,豬肚等。我最中意係拒個生腸,出面嘅餐廳係無嘅。口感爽脆,帶點咸鮮。再叫左個涼菜,再唔係拍青瓜,係小見的爽魚皮。唔知大家係咪我個年代,呢種魚皮考手功,爽脆,彈牙配薑葱來吃就係絕配。百令蚊埋單,點都好過嗰d乜乜咭,要幾錢收入,要碌夠幾錢先食到碗粉掛。