心之食堂個名好日本風,一直都想試!今次搵咗朋友同我一齊上去試吓先。餐廳有啲南瓜仔佈置,萬聖節嘅氣氛。🎃💫見呢度咁有日本風,就叫咗啲刺身、壽司同埋啲熟食。😊三文魚壽司,餐廳俾咗好多三文魚腩嘅位我哋😍,好友色澤,食落新鮮魚味。黑松露帆立貝串,食法好特別,餐廳用咗竹籤穿住啲帆立貝刺身。黑松露味好重,帶子刺身都鮮甜。👍🏻海膽蟹子杯,上面鋪滿海膽,海膽有甜味😍。底下就鋪左好多蟹子飯,如果用魚子應該襯托得更好。😎彩虹卷,色彩繽紛,壽司上面鋪左粒粒蟹子,入邊嘅餡係炸蝦同埋青瓜,食落味道幾夾幾脆口。燒豬頸肉串,好好味👍🏻,啲香草味好濃,而豬頸肉肉質都鮮甜新鮮。餐廳燒到啲邊脆脆地幾可口!汁燒牛肉飯唔簡單,啲牛肉算厚身😊!唔係薄切,牛味濃郁,加埋啲洋蔥好味!冬日限定嘅壽喜鍋,個鍋湯底甜甜地,同啲食物好夾,提升食物嘅鮮甜味。火鍋料有好多唔同嘅菇類,日本菇、金菇、香菇,仲有好多好似堆積成花嘅牛肉。

見呢度咁有日本風,就叫咗啲刺身壽司同埋啲熟食。😊