餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
今日同朋友去利東街逛逛,順便食個lunch行過莊士敦道,咦尼度有間餃掂咼,我幾個月前在太子分店食過一次,好正架!朋友話佢未試過,就食佢啦灣仔分店嘅裝潢同太子分店好唔同,比較時尚光猛,感覺不錯,樓底較高,空間感十足多款水餃🥟煎餃,最出名嘅當然係松茸餃啦!必點小食飲品亦有不少選擇狀元九鼎湯,十分足料,清甜滋潤,好濃粉葛味,健康好味之選黃金原味皮蛋,賣相好靚,金黃色的,非常吸引,味道比一般皮蛋淡,無怪味,配上麻辣陳醋汁,十分惹味龍鳳松露雙煎餃,皮煎得非常香脆,熱辣辣,黑白松露豬肉餃各四隻,黑松露味道比較濃,而白松露清淡小小,個人喜歡💕黑松露,而朋友就較喜歡💕白松露,唔洗爭食,非常好粟米豬肉水餃🥟,每隻都非常飽滿,漲卜卜,餃皮又滑又有咬口,而且好薄,可清楚透出肉䐄粟米好甜,估唔到豬肉配粟米又幾夾咼,推介調味料非常齊全飲品我揀左夏枯草,清清熱,不會太甜,味道幾好,朋友就揀左山楂雲梨水潤一潤,佢話山楂味道酸酸地好開胃,而且好解渴
今日同朋友去利東街逛逛,順便食個lunch

行過莊士敦道,咦

多款水餃🥟煎餃,最出名嘅當然係松茸餃啦!必點

小食飲品亦有不少選擇

狀元九鼎湯

狀元九鼎湯,十分足料,清甜滋潤,好濃粉葛味,健康好味之選

黃金原味皮蛋

龍鳳松露雙煎餃

粟米豬肉餃

粟米好甜,估唔到豬肉配粟米又幾夾咼,推介

調味料非常齊全

夏枯草/  山楂雪梨水