GREEN

好耐之前嚟過Hotel Icon Green食過下午茶,嗰陣時已經覺得好高質,有好好嘅印象。今次就試下佢哋嘅全新「盛夏繽紛水果三重奏」下午茶🍓🍋 有別於一般嘅tea set,佢哋嘅鹹點係以前菜同自選主菜代替,甜品仲有心思係不同嘅水果造型,非常吸睛!😍前菜有法式龍蝦湯同法式龍蝦芒果沙律🦞 龍蝦湯真係落足料飲落勁濃郁!本身我以為龍蝦芒果沙律係會將啲龍蝦切到好碎加埋芒果就係,點知係一舊好大有成隻手掌咁長嘅龍蝦肉,仲有成杯芒果肉,份量十足又開胃!主菜我哋就揀咗阿根廷草飼牛柳同焗盲鰽,份量細細地啱曬女仔過下口癮然後再食甜點🤤 牛柳厚身得嚟都幾juicy,黑松露薯蓉勁香同creamy😋 可能我本身唔太鍾意食魚所以覺得個魚還好~甜品方面真係滿足到我甜品控嘅所有要求🥰 首先就咁睇個樣都睇得出花咗好多花思,勁靚!另外每一舊甜點嘅味道都好突出,完全可以還原到嗰樣水果嘅味道,好味之餘又啱曬打卡!之前試過食其他大酒店嘅tea啲甜點勁似藥水味,但呢度完全冇👍🏻6件甜點入面我最鍾意同覺得最特別嘅係椰子布甸同火龍果macaron🤩以呢個價錢食到咁多樣食物真係幾抵,重點係真係好食唔會伏,佢哋嘅水準真係咁多年都keep

以呢個價錢食到咁多樣食物真係幾抵,重點係真係好食唔會伏,佢哋嘅水準真係咁多年都keep到一樣咁好,真心推介大家可以一試,快啲bookmark!
阿根廷草飼牛柳
焗盲鰽
$370 (Tea)