2021-09-05
作為一鍋堂常客,我去過旺角、荃灣分店,今次同朋友到訪葵芳旗艦店。旗艦店佔地13,000 呎,裝修極具空間感,拎食物嘅位置同座位都非常寬敞,仲有霓光管打卡位、壁畫同燈籠,整體性價比幾高。$238/1 位 120分鐘晚市火鍋放題我哋選咗店員推介嘅一鍋潮汕鍋,有大地魚嘅鹹香、豆卜同冬菇,淡口唔肥膩。B餐 特選安格斯牛 🥩牛類選擇有幾款,貴精不貴多。 美國安格斯牛肉紋理係比較均勻 ,牛脷心托幾爽口。仲有封門柳丶美國安格斯精選牛板腱丶西班牙粟飼豬同紐西蘭羊卷肉。🐙🦐🐟海鮮都幾新鮮,除咗基本嘅手串海蝦、沙白蜆同白膳鯇魚片,仲有韓式BB八爪魚、珍珠貝同白膳鯇魚片。 🥗出面有冷盤任食,凍蝦、泡椒鳳爪、醉香麻辣豬手等等,亦有少量熱食,麻辣鴨血三寶、🥓最特別係有必食嘅八寸長蟹柳同各款素肉丸,例如:迷你素腸,大順嫩肉口感似係午餐肉,但相對健康。🧋自家製飲品:最鍾意飲係薄荷烏龍茶同洛神花茶,烏龍茶夠清新,洛神花茶酸甜開胃。冰糖燉檸檬🍋潤喉,蝶豆花茶比較淡口帶甜。🍨甜品唔多,可以試下雪糕機嘅牛乳雪糕 。不過食完火鍋已經好飽,因為呢間比大多火鍋放題更多款式。
$238/1 位 120分鐘晚市火鍋放題
B餐 特選安格斯牛