又係星期三健身後進食,唔知點解好掛住澳牛個炒蛋,見今日做完時間尚早,即使急急腳去佐敦先。澳牛最特別既風格一定係串咀既侍應,叫你坐邊疊枱無得SAY NO,坐低九秒九好決定好自己食咩。入得黎澳牛既香港人好似都知道呢啲潛規則,個衰佬唔知頭唔知路差啲比人開拖。其實都唔怪得衰佬,幫我哋落單個侍應企近我嗰邊,我好清楚睇到佢喺度手機買緊馬仔,衰佬唔知做咩八卦望實人哋個手機,侍應見衰佬係咁望實佢手機勁惡落完單行開。侍應行開我就細細聲問衰佬:做咩無啦啦啤實人哋個手機呀?!都唔關你事啦人哋買咩馬仔。衰佬O晒咀覆:我都唔知佢買緊馬仔,我以為澳牛宜家咁先進電子落單咪望兩眼!真係得啖笑~我哋叫咗兩份茶餐-牛油方飽,火腿炒蛋,叉燒湯意粉,凍檸茶我最欣賞佢個炒蛋,香濃既雞蛋味再加上佢個滑嘟嘟既口感,不過個炒蛋好似細份咗。而呢度既牛油方飽有烘底係好味啲既~叉燒湯意粉既意粉煮得好似淋得濟,下次我都係叫返通粉。

我哋叫咗兩份茶餐-牛油方飽,火腿炒蛋,叉燒湯意粉,凍檸茶

叉燒湯意粉既意粉煮得好似淋得濟,下次我都係叫返通粉。