2017-01-23
同朋友黎左荃灣,天氣凍凍地好岩食串燒,唔洗等位就簡左呢間。 原來唔止串燒仲有米線,同好食得辣嘅朋友諗都唔諗就叫咗中辣碗米線share, 配菜叫咗滷水雞翼魚餃,盛惠35蚊。 等左一陣米線就好快上枱,聞到一陣陣酸辣味, 食落湯底比較偏酸多過辣,朋友大贊! 而米線就硬身小小幾爽彈,配菜有榨菜花生芫荽。 幾意外佢地既米線同湯底做得幾好! 其實要讚下員工,雖然食客愈來愈多, 佢地好忙,但我唔小心跌咗筷子未嚟得切反應, 佢哋即刻令番對俾我,好醒目貼心啊! 跟住一路陸續上緊串燒,都黎得幾快! 叫左明太子雞翼,外皮好香孜然粉啖啖肉,好味! 跟住仲有燒多春魚, 廿香脆香,好 野味。 食到咁上下就嚟左最期待燒菠蘿, 超級推介因爲燒菠蘿鮮甜無渣, 大約有10件左右份量幾多幾抵食! 好留戀個燒菠蘿,本身想點多次奈何友人已經好飽,唯有等下一次! 蒜香大蜆肉質肥厚,同粉絲相當配合!XD 美中不足既係友人唔食茄子,試唔到原條茄子既滋味於是點墨魚嘴點知又無哂,有點失望。 呢間串燒種類比出面餐廳多,坐得都幾舒服, 唯一唔係咁好既地方係餐廳用發泡膠作器皿比較唔環保, 可能而家洗碗好難請人。 為咗燒菠蘿我決定會再
配菜叫咗滷水雞翼魚餃,盛惠35蚊。
等左一陣米線就好快上枱,聞到一陣陣酸辣味,
食落湯底比較偏酸多過辣,朋友大贊!
而米線就硬身小小幾爽彈,配菜有榨菜花生芫荽。
幾意外佢地既米線同湯底做得幾好!
其實要讚下員工,雖然食客愈來愈多,
佢地好忙,但我唔小心跌咗筷子未嚟得切反應,
佢哋即刻令番對俾我,好醒目貼心啊!
叫左明太子雞翼,外皮好香孜然粉啖啖肉,好味!
超級推介因爲燒菠蘿鮮甜無渣,
大約有10件左右份量幾多幾抵食!
呢間串燒種類比出面餐廳多,坐得都幾舒服,
唯一唔係咁好既地方係餐廳用發泡膠作器皿比較唔環保,
可能而家洗碗好難請人。
為咗燒菠蘿我決定會再來多一次,等我丫燒菠蘿~~
麻辣串串香
荃灣河背街84號地下A1舖